Již dnes pokračuje nejvyšší soutěž házenkářů sedmým dějstvím. Extraligové celky tak opět po reprezentační pauze zabojují o mistrovské body. Na domácí půdě k tomu mají příležitost hráči jičínského Ronalu, kteří hostí loňského vicemistra, M.A.T. Plzeň (18.00).
Oba soupeře dělí v tabulce jediný bod. Hlavní trenér mužstva Petr Mašát (na snímku) může být zatím se svými svěřenci spokojen.

„Ve všech utkáních byly naše výkony na vysoké úrovni,“ říká jičínský lodivod, jenž se postaví klubu, kde dříve působil jako hráč.

Jak jste využili reprezentační pauzu?
V pauze jsme bohužel museli léčit některá zranění. Vyhlídky nejsou nijak optimistické. Problémy mají leváci Šulc, Vítek, ve středu se na tréninku zranil Kolc. Celá pravá strana tedy není optimální.

Nějaké zdravotní trable měl i Čurda, prakticky celou pauzu netrénoval. Krahulec je připraven, ale také není stoprocentní, neboť má tréninkový výpadek. Nemohli jsme se tedy bohužel věnovat tomu, co jsme chtěli. Myslel jsem, že se zase posuneme o kus dál. Bohužel vinou zranění nebo pracovních povinností hráčů to nebylo takové, jak bych si představoval.

Zatím vám patří páté místo. Panuje spokojenost?
Hlavně jsem rád, že jsme ve všech utkáních podali výkon na vysoké úrovni. Naše výkony měly charakter, tvář a celkově vzestupnou tendenci. Ve všech případech jsme měli šanci vyhrát a byli soupeřům vždy minimálně vyrovnaným soupeřem. Dobře se do týmu zapracovávají i noví hráči, z čehož mám pochopitelně také radost.

Pojďme k Plzni. Kde jsou hlavní zbraně soupeře?
Mančaft hraje tři, čtyři roky pohromadě. Jádro, kde jsou Tonarovi, Šindelář, Ivancev je na sebe zvyklé. Mají zkušenosti, stabilizovaný kádr, který hrál poslední roky vždy finále play off a evropské poháry. Mužstvo navíc posílil Stehlík, který se vrátil ze zahraničí. Nesmím zapomenout na výborného gólmana Štochla.

V Plzni jste v minulosti působil jako hráč. Bude pro vás tento zápas speciální?
Stále se cítím Plzeňákem, je to pro mě určitě speciální zápas. S trenérem Tonarem a brankářem Štochlem jsem ještě v Plzni hrál a vyhrál titul. Mrzí mě, že nebudeme kompletní, ale i tak doufám, že to bude hezký zápas s kvalitním soupeřem a pro nás se šťastným koncem.

Jičín zatím ze tří domácích duelů této sezony odešel jedinkrát poražen, a to hned na úvod se Zubří (23:24).
Jinak si poradil s pražskou Duklou i Hranicemi. Současný trenér Plzně Michal Tonar chce v Jičíně samozřejmě vyhrát, ale poukázal na sílu soupeře. „Jičín je zvlášť doma velmi nepříjemný soupeř. Další body přivezl ze Strakonic a Nového Veselí. My chceme v každém zápase zvítězit, ale o osudu utkání můžou rozhodovat maličkosti.“