O tituly bojovala necelá čtyřstovka běžců z dvaatřiceti zemí Evropy. Nominaci si vybojovala v kategorii dívek do 16 let jako nejmladší z české reprezentace také členka hořického oddílu TJ Jiskra Šárka Rückerová.

O medaile se bojovalo ve dvou individuálních disciplínách (v klasické trati a sprintu) a ve tříčlenných štafetách. V deštivé klasické trati v kopcovitých lesích rumunské Transylvánie Šárka vybojovala v konkurenci necelé stovky závodnic krásné čtvrté místo. V sobotu pak nastoupila v české štafetě na druhém úseku.

Slibně rozeběhnutou štafetu přebírala na druhém místě a finišmance předávala již ve vedení, která dokázala náskok ještě navýšit. Děvčata tak získala pro ČR titul mistryně Evropy a Šárka pro sebe a hořický oddíl parádní úspěch. Výbornými výkony pomohla též České republice k celkovému vítězství v bodování Poháru národů před Švýcarskem a tradičně silnými skandinávskými zeměmi.

Těsně před EYOC reprezentovala Šárka ještě Královéhradecký kraj na Letní olympiádě dětí a mládeže v Plzni. Na LODM se soutěží v osmnácti sportech a jednou z nich je též orientační běh. Z Plzně si přivezla zlato ze sprintu a navíc bronz z krátké tratě.    (mv)