Závod se konal v Krušných horách, 5 km úvodní běh, 75 km na kole a 15 km závěrečný běh.

Velkým favoritem byl Petr Vabroušek, který je nejlepší český dlouhý triatlonista. V závodě svoji roli favorita potvrdil, když v závěrečném 15 km dlouhém běhu famózním finišem smazal šestiminutový náskok Toma Vandenbusscheho z Belgie, který se na kole vytavil a došly mu síly. Belgičan Tom Vandenbussch nakonec skončil až třetí, když ho v závěrečném běhu překonal ještě Petr Minařík.

„Když mě Belgičan na kole předjížděl, říkal jsem si, co je to za blázna, že to tak kalí," rozdělil se s námi o zážitek s kola Ruda Cogan a pokračoval: „Chtěl jsem závod zkusit s Petrem Vabrouškem. První běh jsme doběhli kolem 10. místa. Na kole to bylo těžké, Petr je přece jen lepší, ale ve sjezdech jsem mu ujížděl a také prudká stoupání mi šla lépe. Pustil jsem se ho až na pětapadesátém kilometru.

Až do konce kola jsem ho stále viděl, ujel mi již jen o minutu. Z kola jsem slézal čtvrtý. Bohužel na Minaříka a Wainera jsem nebyl v běhu schopen reagovat, nedoběhl jsem ani loňského vítěze Holuba, a tak jsem skončil až šestý," konstatoval po doběhu Ruda Cogan a svůj výkon v duatlonu zhodnotil slovy: „Určitě nemůžu být spokojen s pořadím, nicméně výkon byl parádní, na kole o 25 wattů v průměru více, než když jsem tam byl třetí. Běh jakžtakž. Prostě už jsem asi cyklista."

Výsledky duatlonu: 1. Petr Vabroušek 3:40:16,5 hod., 2. Petr Minařík +1:05,3, 3. Tom Vandenbussche (Belgie) +2:22,4, 4. Jan Wainer +2:33,6, 5. Václav Holub +6:04,6, 6. Rudolf Cogan +7:34,6, 7. David Janda +9:30,6, 8. Lukáš Slatinský +10:38,5, 9. Stanislav Cibulka +13:31,6, 10. Tomáš Ekl +15:48,6..

K novopackému triatlonistovi je ještě nutné dodat, že následující neděli běžel mezi 9500 běžci Pražský maraton a zvládl ho ve výborném, čase 2:56:05. „Do osmadvacátého kilometru jsem běžel kilometr vždy za čtyři minuty. Potom už byl úpadek," sdělil po doběhu Ruda Cogan.⋌Míla Pour