HBC Ronal Jičín – HC Zubří 21:30 (12:19)

Nejvíce branek: Čurda 5, Kubík 3, Zeman 3 – Zahradníček 8, Řezníček 5/1, Reček 3, Šlachta 3. Rozhodčí: Frieser, Kavulič. Sedmimetrové hody: 2/2 – 2/1. Vyloučení: 6:6 (přímá ČK Řezníček). Diváci: 300. Stav série: 0:1.

Házenkáři Zubří se v Jičíně hned v úvodu chopili dvoubrankového vedení (0:2). Jičín pak sice rychle vyrovnal, od 19. minuty už ale hosté diktovali tempo zápasu. Do sítě Jičína Zubřané nasypali pět rychlých tref a jejich náskok rychle narostl, dvě minuty před přestávkou to bylo dokonce o osm gólů (10:18). Šesti až osmibrankový odstup si pak házenkáři Zubří udržovali i ve druhém poločase a Jičín už nedokázal vývoj souboje zdramatizovat. Stínem na výsledku je tak pro Zubří jen červená karta Řezníčka za nesportovní chování.

Aleš Babák, trenér Jičína: „Gratuluji hostům ze Zubří k zasloužené výhře. Snažili jsme se s hosty držet krok, což se nám do nějaké 15. minuty dařilo. Poté nám hosté odskočili na větší brankový rozdíl i díky našim nevynuceným chybám a v průběhu utkání se nám v naší okleštěné sestavě nepodařilo dostat na menší brankový rozdíl, abychom utkání otočili."

Druhý zápas série se hraje tuto sobotu 7. května na půdě Zubří (18.00).