ČFSH je sdružení sportovců s centrální poruchou hybnosti,kteří jsou sdruženi a sportují v jedenácti tělovýchovných jednotách. Kromě cyklistiky se věnují atletice, boccie a lukostřelbě.

Okruh časovky pro všechny kategorie cyklistů i tricyklistů měřil 15 km a vedl poslední dubnovou neděli z Louky u Litvínova přes Mariánské Radčice, Braňany a zpět do Louky. Závodníci na tricyklech (velká tříkolka uzpůsobená pro zdravotně postižené) jsou rozděleni do dvou kategorií podle stupně postižení – kategorie T1 více postiženi – mohou jezdit časovky s doprovodem, většinou nenasednou bez pomoci asistenta na kolo, nenapijí se za jízdy atd.

Startovalo se postupně po jedné minutě ženy T1 , muži T1 s nejtěžším postižením, poté muži T2 s postižením méně omezujícím a poslední startovali handicapovaní cyklisté.

V T1 vyhrál Hořičák Jiří Hindr – stříbrný medailista z MS 2014, jako druhý dojel Petr Berger také z TJ STS Praha. Oba závodníci jsou zároveň i tréninkoví partneři, bydlí oba v Hořicích, proto je můžete často vidět na místní cyklostezce a na přilehlých silnicích v okolí Hořic.

Sportovci kategorie T2 s lehčí mírou postižení si např. stoupnou do závěrečného spurtu a celkově jsou obratnější a šikovnější. Rovnováhu na klasickém závodním kole ale neudrží, proto závodí na tricyklech, kde mají přece jen větší stabilitu. V této kategorii T2 zvítězil Zbyněk Charvát z Vojic, druhý skončil bronzový paralympijský medailista z Londýna David Vondráček z Valdic a třetí Roman Šejna všichni závodí TJ STS Praha.   Spastic Handicap