Takto dramatický ročník tu snad ještě nebyl. Vítězem se nakonec stalo družstvo SKK Třebechovice, na „stříbrné příčce", po prohře v závěrečném kole, skončila rezerva Rychnova nad Kněžnou a „bronz" vybojovalo družstvo SKK Jičín B, před SKK Hořice B a Vysoké Mýto.

Rozdíl mezi prvním a pátým družstvem tabulky činí pouhé dva body. Z těchto družstev postoupí dvě, která se postupu nevzdají – postupně od prvního do 3. KLM. Tato dvě družstva nahradí v příštím ročníku Tesla Pardubice a Sokol Rybník. Dva sestupující Dvůr Králové a Náchod B nahradí v příštím ročníku družstva TJ Nová Paka a KK Zálabák Smiřice.

Poslední utkání této sezóny sehrál B tým SKK Jičín v Přelouči a pro oba celky to byl boj o vše. Pro domácí družstvo by případná výhra znamenala jistotu záchrany, pro hosty mohla mít výhra hodnotu postupu do třetí ligy.

Domácí družstvo nezačalo dobře a skvěle hrající hosté se dostali do pohodlného vedení o 115 kuželek. Zasloužili se o to Vladimír Pavlata (464) a nejlepším výkonem zápasu 493(!) poražených kuželek Pavel Louda. Druhá runda v podstatě kopírovala tu první, Tomáš Pavlata přidal 474 kuželek a na 8:0 zvyšoval Petr Kolář výhrou 413:405. Po dvou třetinách utkání bylo prakticky rozhodnuto. V poslední rundě i přes těsné prohry dovedli skvělý výkon Jičína až k rekordu kuželny Vladimír Řehák (457) a Jaroslav Kříž (453)!

Dle neoficiálních informací vítěz divize SKK Třebechovice nemá zájem o postup do třetí ligy, a tak by se Jičínu nakonec mohl splnit po sezóně, kde byl tým jednou nahoře a jednou dole, předsezónní cíl. Opět výborně fungovala podpora od C týmu a družstvo předvedlo samozřejmě několik vynikajících výkonů.
Mimo rekordu hostujících družstev nyní v Přelouči (2754), také rekord v Č. Kostelci (2733). Tým Hořic pak byl nejlepší nejen na domácí kuželně (3842), ale také ve Dvoře Králové (3761). V soutěži jednotlivců zvítězil Petr Holý s průměrem 481,3 kuželky na zápas, na druhém místě Petr Miláček 462,1 a třetím jičínský Pavel Louda 457,2 kuželky na zápas.

Petr Holý je také jediným hráčem, který ve všech utkáních, ve kterých nastoupil, se soupeřem vždy zvítězil.
Nejlepší výkon jednotlivce zaznamenal Pavel Maršík (527 kuželek), nejlepšího výkonu družstva dosáhlo Vysoké Mýto ve Vrchlabí a sice 2988 kuželek. Padlo nám celkem 51 „pětistovek", a další skvělé výkony nelze ani spočítat. Nejvyšších výkonů v Hořicích docílil hráč Zdeněk Měkota (513) a v Jičíně pak v novém rekordu domácích Martin Mazáček (519).    (jji, re)