Soutěž se jela za úmorného vedra a ze stovky posádek ji po projetí sedmi rychlostních zkoušek dokončilo sedmdesát ze čtyřiadevadesáti odstartovaných.

Absolutními vítězi se stali celkem podle očekávání Martin Šikl – Petr Vilímek na Mitsubishi, ale o pouhých šest desetin vteřiny před posádkou Vašenda – Hrabě. Bohužel mezi těmi, kteří nespatřili cílovou rampu byla i dvojice Jan Skrbek – Petr Starý, kteří po poměrně velké havárii na rychlostní zkoušce číslo tři svůj vůz Citroën Saxo VTS notně poškodili, ale naštěstí vyvázli bez zranění. Už na druhé erzetě skončila svoji pouť na Rally Orlické hory další regionální posádka Michal Sucharda – Matyáš Jerie, u jejichž vozu Volkswagen Golf GTi se projevila závada na motoru.

Jedinou posádkou v cíli z Jičínska tak byli Jan Vaníček – Denisa Hejtmánková na Toyotě Celica GT Four. „Byl to pro nás doslova zakletý víkend, jednak jsme se moc nesvezli, protože některé erzety byly po haváriích rušeny a byly nám přiděleny náhradní časy. Na první erzetě nám byla udělena penalizace pět sekund za dotek v retardéru a vše dokonala třetí erzeta.

Nejprve jsme projížděli jako první okolo havárie našich kolegů z týmu, což nás pořádně rozhodilo, a pak jsme při nájezdu ze šotoliny na asfalt něco trefili v trávě a prorazili gumu. Bohužel jsme ji měnili dlouhých osm minut, neboť se nám zasekl hever. Zkrátka smůla," říká zklamaně Jan Vaníček a dodává: „Ale nějaká pozitiva nám tato soutěž přesto přinesla. Auto bezvadně fungovalo a měl jsem také fantastickou spolujezdkyni. Nechtělo se mi ani věřit, že Denisa jela soutěž poprvé. Vedla si skutečně znamenitě, perfektní diktát, smekám před ní."

Další soutěže, které má Jan Vaníček v plánu, jsou například červencová Rallye Krkonoše, Rallye Posázaví v Havlíčkově Brodu a Rallye Železné hory.   Pavel Vydra