Absolutní vítězství vybojovali Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem před dvojicemi Kostka – Kučera, Černý – Černohorský, Valoušek – Havelková a Kreim – Frank – všichni jeli s vozy Škoda Fabia R5. Posádky, které projely cílovou rampou, musely zdolat celkem patnáct erzet o délce 230 kilometrů.

Pro skvělý výsledek si dojel dlouholetý účastník českých rally Luboš Picek ze Staňkovy Lhoty u Sobotky. S vozem Škoda Fabia a spolujezdcem Milošem Dohnalem zvítězili ve třídě 7 a celkově obsadili čtyřicátou sedmou příčku. Luboš Picek letos po dvou odstoupeních pro technické závady při Rally Český Krumlov a Rally Hustopeče dokončil na třetím místě červencovou a oblíbenou Rally Bohemia. Tady Luboše navigovala neteř Martina, která se na spolujezdeckém sedadle střídá právě s Milošem Dohnalem.

„Barumka byla pro nás jedno velké trápení s technickými závadami. Ale jak se ukázalo s velice šťastným koncem. Máme z vítězství velkou radost. Na Barumce je to premiérové vítězství. Soutěž byla velice náročná, zejména erzety Košíky, Kašava a Pindula. Navíc bylo velké horko," svěřil se po dojezdu na cílovou rampu spokojený jezdec, který má na svém kontě více jak sto rally.

Bbarum Rally 2016.Zdroj: František DušekSpolujezdec Miloš Dohnal pak dodává: „Bylo to krásné svezení. Kromě týmu mechaniků, kteří se tentokrát skutečně zapotili, nám při startu pomohli naši partneři, kterými byli HOKR Brno, BMS servis Brno, Tevox s.r.o., Thermocontrol CZ a Zetina s.r.o."

Vloni obsadila posádka Luboš Picek – Martina Picková stříbrnou příčku ve třídě. A jak to vypadá letos?
„Určitě jedeme do Příbrami. Zatím jsme třetí a na první místo ztrácíme pouhých devět a půl bodu. Pokusíme se bojovat o titul. V okolí hornického města jsem startoval více jak desetkrát a zdejší erzety docela dobře znám. Základem úspěchu bude mít dobře připravenou techniku."

Závěrečný díl letošního mistrovství České republiky Rally Příbram se uskuteční první říjnový víkend a definitivně rozhodne o pořadí v jednotlivých třídách, i dalších místech absolutního pořadí. Celkový vítěz je již znám. Stali se jimi Jan Kopecký a Pavel Dresler.   Pavel Vydra