Závody zdravotně handicapovaných sportovců se jezdí pod hlavičkou UCI (mezinárodní cyklistická federace) a platí zde mezinárodní pravidla vydané právě touto organizací.

Čeští cyklisté a tricyklisté se na Evropský pohár vydali již 12. června a následující den pokračovali v cestě ze své základny v Teplicích. Po dojezdu na místo a ubytování jeli lehce potrénovat, seznámit se s tratí, která byla velice technická, plná zatáček a poměrně nerozbitá. Okruh měřil 3,2 km a vedl převážně městem, s velkým množstvím záludných zatáček, esíček a zpomalovaček.

Na trati časovky bylo dlouhé a poměrně náročné stoupání, během kterého se závodníci posunuli o 1000 metrů výše oproti startu. Organizátoři sice sloučili obě dvě kategorie tricyklů – závod a časovka byly hodnoceny dohromady, ale body do mezinárodního žebříčku UCI byly udělovány zvlášť.

Hořičák Jiří Hindr T1- byl v časovce v celkovém pořadí osmý, ale svoji kategorii bezpečně vyhrál, v závodě bohužel upadl. David Vondráček T2 z Valdic v časovce vybojoval vynikající druhé místo a v silničním závodě svoje umístění potvrdil a skončil opět na stříbrné příčce.

Jiří Hindr i David Vondráček trénují ve své mateřské jednotě TJ Spastic Sport Praha. Další závody Evropského poháru se uskuteční 12. -13. července ve Vrátné na Slovensku, naši borci se jich bohužel pro katastrofální nedostatek finančních prostředků nemohou zúčastnit. Kdybyste kdokoli chtěl tento stav změnit a přispět na úhradu nákladů závodů těmto závodníkům, prosím ozvěte se na kontakty uvedené na www.spasticsport praha nebo na číslo telefonu 737 366 768. Děkujeme.   TJ Spastic Sport Praha