TJ STM Olomouc – HBC Ronal Jičín B 30:23 (17:9). Do utkání nastoupili hosté nebojácně, věděli, že nemají na půdě favorita co ztratit. Nástup vyšel především Dědečkovi. Ten třemi brankami za sebou dokázal překvapit soupeřovu obranu a Jičín se tak mohl těšit z příjemného vedení 0:3. Domácí byli zaskočeni, nedokázali eliminovat rychlost hostí. Reakcí domácí obrany byla celá řada tvrdých zákroků na jičínské hráče, které však rozhodčí netrestali. Zlom v utkání nastal v 17. minutě, za stavu 4:6. To byl nevybíravým způsobem faulován na brankovišti Miĺko.

Za likvidační faul sice nařídili sudí sedmičku, ale faulujícímu hráči dali pouze dvě minuty. To se nelíbilo hostující lavičce, která si vysloužila též dvouminutový trest a rázem bylo po výhodě. Následujících deset minut sehráli Jičínští ve velkém útlumu. Přišla další sporná vyloučení hostujících hráčů, na druhé straně zůstávaly stejné fauly nepotrestány.

Po dalších protestech jičínské lavičky byl vyloučen hostující trenér, domácí hráli dvojnásobnou přesilovku a dokázali této šance beze zbytku využít. Vypracované vedení již do konce zápasu z rukou nepustili. V závěru poločasu zahodili hosté několik slibných šancí z křídla, proskoku, pivota a brejku. Domácí tato zaváhání okamžitě trestali, přidali další čtyři branky a stanovili poločasový výsledek na 17:9. Hosté pak nesložili zbraně. I ve druhém poločase se snažili, hráli rychle, dokázali domácí obranu přehrávat, ale neproměňovali. To byla voda na mlýn Hanáků, ti si tak hlídali svůj náskok a dotáhli utkání do vítězného konce.

Fakta: Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Sestava a branky HBC Ronal Jičín „B": Chaloupka, Petr –Vávra, Dvořák 4, Bíšek 4/1, Dědeček 4/1, Krčka 3/1, Šachl a Drbohlav 2, Miĺko, Havelka. Sedmičky: 1/1 – 6/3. Vyloučení: 9 – 7. ČK: 0 – 1. ⋌(mk)