Po minulé domácí porážce s Brnem (20:25) čeká svěřence Aleše a Petra Babákových venkovní utkání v Kopřivnici, která letošní sezonu začala dobře a s pěti body aktuálně drží šesté místo.

„Vůbec nedělám závěry z postavení našeho soupeře v tabulce. Jičín nepatří k našim oblíbeným soupeřům, převážně pro velmi agresivní pojetí obranného systému, kterým se prezentoval i v úvodních kolech letošního ročníku extraligy. Disponuje velmi kvalitním a stabilním kádrem, nečeká nás vůbec nic jednoduchého. My jsme na druhé straně ušli od loňské sezóny kus dopředu. Myslím, že jsme prozatím neodehráli špatná utkání a chtěli bychom na domácí palubovce potvrdit „vytěžené" body z Karviné. Trochu nás limitují zranění klíčových hráčů, ale jdeme do boje s hlavou vzhůru a uděláme vše proto, aby soupeři zpět k Řáholci odjížděli s prázdnou," řekl před zápasem odhodlaně Ivo Vávra, trenér KH Kopřivnice.

A že Kopřivnice nebude mít cestu k bodům vůbec snadnou, si je vědom i Jan Gřes, spojka Kopřivnických. „Čeká nás další těžké utkání. Jičín se roky prezentuje svou specifickou, velmi nepříjemnou obranou a navíc disponuje velmi kvalitními hráči. Bude to boj, ale rádi bychom před naším publikem navázali na poslední dvě úspěšná utkání, a také využili svou, pro soupeře nepříliš oblíbenou, domácí půdu. Na zápas se už těšíme a uděláme maximum pro zisk dalších bodů," uvedl.

Jičínští se nyní nachází v nezáviděníhodné situaci, což také potvrdil jeden z jičínských trenérů Petr Babák. „Je jasné, že všichni v týmu si uvědomují naši současnou pozici. Snažíme se odlehčit situaci a uklidnit hráče, je to totiž hodně o jejich psychice. Čtyřicet pět minut hrajeme dobře a potom máme patnáctiminutový výpadek, hráči si přestanou věřit, a to nás stojí výsledek. Musíme zlepšit efektivitu útoku, zvlášť když nás čeká soupeř, který vhodně posílil o Mynáře s Rachačem, dobře mu chytá Žingor a chytli se mladí jako Gřes s Bukovským."
Radek Král, křídlo HBC Ronal Jičín, počítá s urputným bojem. „Mírným favoritem jsou nejen podle postavení v tabulce domácí hráči.

Ti mají totiž navíc sebevědomí po vítězství v Karviné, naopak náš tým prohrál i druhý zápas na domácí palubovce. Víme, že teď hrajeme nejen o body, ale i přízeň našich fanoušků a vlastní sebedůvěru. Očekávám proto tvrdý boj o vítězství, které si z Kopřivnice chceme odvézt."

Najde Jičín v Kopřivnici ztracené sebevědomí a získá důležité body? Zápas je na programu dnes se začátkem v 18 hodin.