V loňském roce byly provedeny výrazné úpravy na trati, podél ní i v depu a premiérově se startovalo z asfaltového povrchu ve Štikovské rokli.

Nové změny
V letošním roce se bude pokračovat v úpravě svodidel a předstartovního prostoru a pořadatelé, hlavně po zkušenostech s loňským suchem, řeší akumulaci vody na kropení tratě. Jako již tradičně se zde uskutečnily v roce 2015 dva významné autokrosové závody. Květnového Mezinárodního mistrovství ČR se zúčastnilo sto pět jezdců. Evropský závod přivítal dokonce 128 jezdců z patnácti zemí a jeho připravenost a průběh byl na konci sezóny ohodnocen jako třetí nejlepší za oběma francouzskými závody. Sledovalo jej více jak šest tisíc diváků.

Na vedlejší trati se uskutečnily v sezóně 2015 dva motokrosové závody. Do Mezinárodního mistrovství ČR juniorů odstartovalo 131 závodníků ze šesti zemí. Devadesátka motokrosařů se pak zúčastnila závodu SMS Pardubice. Dále se v rokli konalo několik nájemných závodů, druhý ročník Motoristického festivalu a také několik komerčních akcí, například předváděcí jízdy vozů věhlasné automobilky Mercedes.

V roce 2016 se po loňské úspěšné premiéře budou konat promítání a besedy z prostředí motoristického sportu. První z nich je na programu již koncem ledna – v pátek 29. ledna od 18 hodin v budově Auto klubu Nová Paka, kde se přítomným představí dva veleúspěšní motocykloví závodníci – novopacký Antonín Plevák startující v kategorii Klasik a hořický Marek Červený, Mistr IRRC na přírodních okruzích. Beseda spojená s autogramiádou bude doprovázena promítáním z prostředí závodů motocyklů na okruzích. Pátého února proběhne již VIII. Reprezentační ples Autoklubu Nová Paka v Ježkově statku, který má velkou popularitu, bohatou tombolu a půlnoční překvapení.

U příležitosti 60 let motokrosů pak na příznivce motokrosu čeká 19. února od 18.00 hodin v Hotelu Štikov setkání s velkými legendami českého motokrosu – Jaroslavem Faltou, Antonínem Baborovským, Miroslavem Halmem, Jiřím Churavým, Zdeňkem Velkým a fotografem Mírou Jirečkem. S podrobnostmi budete v nejbližší době seznámeni.


26. -27. února se v Nové Pace uskuteční školení sportovních činovníků a traťových komisařů pořadatelů všech autokrosů a rallycrossů v České republice. Závodní sezóna se rozjede počátkem května, kdy se o víkendu 7. – 8. května pojede Mezinárodní mistrovství ČR v autokrosu. Evropský závod je pak připravován členy Autoklubu Nová Paka na 2. – 3. července. Do bojů o mistrovské body zasáhnou domácí Václav Fejfar, loňský vítěz tří závodů ME, tak i v M ČR startující Lukáš Musil, Kristýnka Svobodová a Filip Hartman. Také motokrosaři si ve Štikovské rokli několikrát zazávodí na speciální, pro ně určené trati. Mezinárodní mistrovství ČR juniorů se koná 10. září a přebor SMS závod družstev se uskuteční 15. října.   Pavel Vydra