Vždy dvě nejlepší družstva postoupila do extraligy. Extraligy byly dvě, a to česká a moravská – po osmi týmech. Jičínské basketbalistky postoupily ze základní skupiny s pozdějším celkovým vítězem, družstvem HB Basket Praha, když za sebou nechaly například Mladou Boleslav, Děčín, Varnsdorf, Liberec a další basketbalové bašty.

V extralize to neměly s postupem na závěrečný turnaj vůbec snadné. Českou skupinu tvořily týmy Slovanky Praha, Sparty Praha, Chomutova, HB Basket Praha, Strakonic, Plzně, Pelhřimova a Jičína. Z této excelentní společnosti postupovaly pouze čtyři družstva, což se po výborných výkonech jičínským hráčkám podařilo. „Už jen postup do extraligy byl velkým úspěchem a účast mezi basketbalovou špičkou nás řadí k nejúspěšnějším týmům v České republice. Stejný kousek se podařil i v kategorii U 15, kde byla konkurence ještě větší. Patnáctileté dívky mistrovství ještě čeká," komentoval úspěch trenér Richard Urban.

Kategorie děvčat U 14 třikrát odešla poražena a dvakrát se jí podařilo zvítězit, což celkově stačilo na šesté místo, když v souboji o umístění došly týmu síly a prohrál o tři body s Havířovem. Mladé jičínské basketbalistky se rozhodně v letošní sezoně neztratily a celkově lze hovořit o velkém zlepšení všech hráček.

Pořadí mistrovství: HB Basket Praha, Chomutov, Hradec Králové, Slovanka Praha, Havířov, Jičín, Valosun Brno, MHŠ Brno.

„Družstvo dovedla na MČR nejlepší střelkyně celé soutěže, kapitánka Adéla Vítová. Dále hájily naše barvy Charlotte Velichová, Jessica Nechanická, Eliška Linhartová, Andrea Černá, Veronika Borsová, René Štampochová, Tereza Ježková, Jana Riegerová, Tereza Flaxová, Kája Zachovalová, Ema Folprechtová a Veronika Šolcová. Holky, děkujeme," sdělil Urban.

(tm, re)