Jičínským házenkářům se jako již po několikáté v této sezóně nevydařil úvod utkání, když si v útoku sice připravili několik vyložených střeleckých příležitostí, ale nedokázali je proměnit. Soupeř tak vedl v 7. minutě 1:4 a tento několika brankový náskok si udržoval až do 20. minuty, stav 8:12. Jičínští hráči tentokrát poměrně dobře bránili, ale v útočné činnosti se neprosazovali do dobře postavené obrany soupeře, střely domácích spojek pak končily na blocích bránících hráčů nebo je likvidoval hostující brankář. Také spolupráce s pivotem končila zbytečnými ztrátami a technickými chybami. Teprve posledních deset minut 1. poločasu se Jičínští nadechli k náporu a dokázali během tří minut srovnat stav zápasu na 12:12. Hosté z Bystřice však nakonec poločasové vedení uhájili.

Úvod druhého dějství patřil opět domácím házenkářům, kteří vyrovnali v 5. minutě po dvou brankách Šimona na 15:15, ale stejný hráč se vzápětí dopustil několika chyb a hosté opět vedli o dvě branky. V dalších minutách si hosté udržovali náskok zásluhou jednoduchých branek po střelách z větší vzdálenosti, na které bohužel nedokázal zareagovat ani jeden z jičínských brankářů. V těchto fázích tentokrát chyběla jejich větší úspěšnost zákroků.

V 19. minutě, kdy hosté vedli 20:26, však domácí zpevnili obranu, několikrát získali balón a z rychlých útoků snížili pět minut před koncem na 25:27. V tu chvíli se jim dařilo přehrávat svého soupeře. Bohužel, k očekávanému srovnání stavu nedošlo, neboť několik sporných výroků rozhodčích (neponechaná výhoda, nepotrestaná surová hra soupeře) a hlavně zbytečné vyloučení jičínských hráčů znovu Bystřičtí využili k navýšení svého náskoku. Vedení pak udrželi až do konce.

C.S.Cargo HBC Jičín - Házená Velká Bystřice 29:34 (12:14).
Fakta - sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: Hůla, Novák - Frýba 5/2; Vanča a Ženatý po 4; Kraus a Doškář po 3; Thorovský, Matouš, Jandera a Šimon po 2; Fiedor 2/1; Socha; Tůma. Diváků: 101. Sedmičky: 4/3 - 3/3. Vyloučení: 5-7; Rozhodčí: Moravec, Zelenka

K dalšímu zápasu nastoupí mladší dorostenci v neděli v Plzni proti tradičně kvalitnímu celku Talentu. (hbc)