Zde na ně čekalo pět utkání během třech dní s celky z nejvyšších dorosteneckých soutěží Česka, Slovenska, Maďarska a Rakouska.
Jičínští mladíci odjížděli bohužel v nekompletní sestavě bez nemocných či zraněných hráčů M. Knittla, Vaňka, Sojky a Kracíka. Vypomoci tak museli starší žáci.

Turnaj se hrál ve dvou skupinách, Jičínští se ve skupině A střetli na úvod s pražskou Duklou, se kterou odehráli velmi dobrý první poločas, po jehož většinu byli ve dvou až tříbrankovém vedení. Bohužel po nešťastném zranění Honejska v závěru úvodního dějství se druhá půle odvíjela plně v režii pražského celku, který nakonec zvítězil o osm branek 21:13. Ve druhém pátečním utkání čekal na jičínské dorostence maďarský celek Budaőrs Handball. Zlepšený výkon ve všech činnostech dovedl jičínské házenkáře k jasné výhře 23:17.

V sobotním odpoledni vyzvali jičínští mladší dorostenci zbývající dva soupeře, slovenský celek Slovan Modrá a rakouský Fivers Vídeň.

Oba zápasy byly velmi vyrovnané a v obou se museli Jičínští prát o úspěšný výsledek až do posledních vteřin. Se slovenským celkem remizovali a vicemistry Rakouska porazili o jednu branku. Tím si zajistili ve skupině druhé místo a v neděli je tak čekal souboj o bronzové medaile s věhlasným soupeřem z Maďarska, s juniorskou zálohou účastníka Ligy mistrů HC Vezsprém.

První poločas vyšel lépe maďarským házenkářům, kteří odskočili rychle na tříbrankový rozdíl. Jičínští hráči nedokázali pokrýt střelbu fyzicky disponovanějších hráčů soupeře. Postupně ale Jičínští hru vyrovnali a v desáté minutě snížili na rozdíl jediného gólu. Soupeř však do konce poločasu opět dokázal navýšit svůj náskok na 9:13. Ve druhém dějství se k výbornému výkonu rozchytal brankář Knittl, jenž zlikvidoval několik jasných střeleckých příležitostí soupeře a zavelel tak k postupnému ukrajování jeho náskoku. To se podařilo především díky přesné a důrazné střelbě Fišera, nebojácných průniků Thorovského, ale i zlepšené hře pivota Šachla.

Jičínští se tak dotáhli minutu před koncem na nejtěsnější rozdíl. samotném závěru pak jičínský brankář Knittl chytil sedmičku, ale odražený balón maďarský hráč dorazil do branky. Rozhodl tak definitivně o zisku bronzových medailí, na Jičínské zbyla nepopulární čtvrtá příčka.

Sestava a branky HBC Jičín: J. Knittl, Hůla – Fišer 25, Šachl 14, P. Matouš 13, Thorovský 12, Frýba 8, Švejda 4, Vančo a Honejsek po 3, Frumert 1, Fiedor.

Výsledky HBC Jičín – základní skupina – Dukla Praha 13:21, Budaörs Handball (Maď.) 23:17, Slovan Modra (Slov.) 15:15, Fivers Wien (Rak.) 18:17. Utkání o 3. místo – HC Vezsprém (Maď.) 19:21.