Co se týče rekordního počtu přihlášených, tak se tento ročník nezapíše, ale s počtem dvaceti přihlášených panovala velká spokojenost. Mezi přihlášenými dvaceti borci byla jediná odvážná žena Alena Dobiasová, která byla vyhlášena vítězkou ve své kategorii, ale i mužům zle zatápěla.

Právě počet dvacet určil hrací systém, čtyři skupiny po pěti, kdy první čtyři směřovaly do finálového pavouka a poslední do tabulky útěchy.

Čtyři nasazení do tabulek určilo vedení turnaje na základě předchozích turnajů a vcelku se i trefilo, protože dva postupovali z prvního místa, dva z druhého. Revoluci v tom udělali bratři Rehákovi. Do semifinále se nakonec probojoval Pavel Erben, který udolal Ondru Brzka, Martin Rehák, který si poradil s Tomášem Lámrem, Ladislav Rehák, který porazil černého koně turnaje Milana Kozáka a posledním semifinalistou byl Miloš Nosek, jenž porazil Petra Kněžourka. Ten však měl namále už v osmifinále, kdy krutý los určil soupeře v podobě Petra Jalového. Tento krásný zápas Petr Kněžourek vyhrál v pátém setu 16:14 a síly mu pak zřejmě chyběly.

V semifinále si lépe vedli bratři Rehákové a postoupili zaslouženě do finále. Bratrské finále v Miletíně ještě nebylo. Radovat se však mohl jen jeden, a tak nakonec slavil Martin Rehák svoji premiérovou výhru. V zápase o třetí místo podlehl Miloš Nosek Pavlu Erbenovi.

Zatímco finišovalo finále dvouher, rozehrál se i pavouk čtyřher. Ke čtyřhrám nastoupili i hráči C a D družstva. Svedlo se dost pěkných soubojů, velké překvapení bylo v podobě výhry dvojice Pavel Balihar – Zdeněk Malý nad Vláďou a Petrem Kněžourkovými. Ti se nakonec probojovali mezi nejlepší čtyři páry, v semifinále však podlehli páru Jan Balihar – Michal Rehák. Z druhého semifinále, kam se probojovali finalisté dvouher, bratři Ladislav a Martin Rehákové a pár Ladislav Fof – Ondřej Brzek, se nakonec radoval pár Fof – Brzek. V zápase o třetí místo vyhráli bratři Rehákové.

Po vyhlášení se svedlo dalších nespočet zápasů a všichni odcházeli spokojeni s úsměvem na tváři, za což jsou pořadatelé nesmírně rádi. „Děkujeme všem sponzorům, hráčům a divákům za účast, a všem čtenářům přejeme do nového roku hodně zdraví a štěstí," sdělili po turnaji spokojení miletínští pořadatelé.    (rr)