Jičínské tatami přivítalo celkem 93 zápasníků z 16 týmů celé republiky. Grapplingový turnaj byl otevřen pro váhové kategorie 65 až 95 kg plus, přičemž rozdíl mezi jednotlivými kategoriemi byl 5 kg.

Domácí nechyběli
MMA Team Jičín nasadil na tatami v domácím prostředí do 65 kg Vasila Pleskuna. Zápas pro něho skončil prohrou a váhová kategorie mu byla uzavřena. Kategorie 70 kg byla vyřazovací i pro domácího Vlastu Vošvrdu, který prohrál hned v prvním zápase. Kategorie 75 kg byla pro něho druhou možností, jak si značně zlepšit náladu v podání třech velice pěkných zápasů. Opět se bylo na co dívat a Vlasta předváděl velice vyrovnané souboje, které však nestačily na vytoužený kov.

Kategorie 80 kg byla zastoupena Janem Morávkem, zde se Jičín bohužel nedočkal úspěchu a Honza skončil v prvním zápase. Ladislav Saidl nastoupil ve váhové kategorii 85 kg. Zápas se mu ani trochu nevyvedl a opět ukončil ihned v prvním kole.

Kategorie 95 kg byla pro místní divácké oko asi nejhezčí. K obhajobě zlatého kovu nastoupil známý Michal Popelák, který ve své hmotnosti přináší neustále úspěchy v podobě cenného kovu a zarývá MMA Team Jičín všem do paměti. Michal se přiznal hned před prvním zápasem k značné nervozitě, vysílení z předchozího shazování a neustálé přípravy. Nutno podotknout, že příprava byla původně zaměřena na zápas K-1 amater a Michal si z této nekompromisní přípravy způsobil zranění, které ho značně limitovalo v průběhu všech zápasů. Projevil se však bojový duch a srdce zápasníka a Michal hned v úvodu prvního zápasu nenechal nic náhodě.
Od začátku byly jasně vidět nasbírané zkušenosti a celkový přehled na tatami. Se soupeřem z Poděbrad se dostali na zem, kde probíhal poměrně kontrolovaný boj. Michal náhle využil lehkého zaváhání a první kolo ukončil technikou Armbar (páka na ruku).

Zápasový systém (pavouk) do dalšího kola přidělil Michalovi borce z Pardubic. Opět se jednalo o krásnou, ale pro diváka příliš rychlou podívanou, jelikož Michal hodně před časovým limitem ukončil zápas technikou Arm triangle, při které došlo k doškrcení soupeře. Na Michalovi se lehce podepsala příprava a shazování do váhové kategorie a dostavila se únava. Ocitl se před zápasem, který rozhodl o postupu do finále a dal Michalovi příležitost obhájit pro MMA Team Jičín zlato. Stalo se hned v dalším zápase, kde z pohledu diváka, jako by si Michal oblíbil vítěznou techniku Arm bar a po chvilce opět zvítězil nad borcem z Brna. Neuvěřitelné se stalo skutečností, Michal bude obhajovat zlato. Vysílen, s bolestí a značnou únavou nastoupil do posledního fightu s dobře známým borcem z Pretorian Gymu Pardubice. Zápas Pecan vs Háďa. Oba jsou zkušení borci, takže diváci byli svědky nádherného, avšak z obou stran, dobře kontrolovaného zápasu. Šlo přeci o zlato!

Celých pět vyčerpávajících minut nestačilo. Byla vyhlášena tzv. náhlá smrt, což pro oba borce znamenalo, že měli tři minuty na vítězství. Techniky, které rozhodují, jsou poraz s udržením pozice, škrcení, páčení s následným vzdáním se soupeři tzv. odplácáním. Oba borci se dostávali na zem a Michal si v rychlosti ulovil pozici side, kterou udržel v potřebném časovém limitu a zvítězil, získal cenný kov a obhájil své předchozí prvenství.

Další zajímavou skupinou se stala kategorie nad 95 kg, do které MMA Team Jičín nasadil Ondřeje Samka. Ondra předváděl krásný vyrovnaný výkon v podobě čtyř zápasů. Opět se mohl divák radovat z velmi povedených technických zápasů. I když Ondra na sobě velice zapracoval a udělal od minulého turnaje značný technický a fyzický pokrok, jeho výkon nestačil na medailové místo.

Výsledky Kwon Cupu – 65 kg: 1. Karel Bartoněk, 2. Pavel Brož, 3. Martin Lebduška, 70 kg: 1. Jan Palovčík, 2. Jan Maršálek, 3. Robin Javorek, 75 kg: 1. Vít Vávra, 2. Ondřej Petrášek, 3. Pavel Mecsko, 80 kg: 1. Josef Kvasnička, 2. Matuš Juráček, 3. Miroslav Ostružka, 85 kg: 1. Filip Žalčík, 2. Pavel Šusta, 3. Michal Beneš, 90 kg: 1. Miloš Petrášek, 2. Petr Šifalda, 3. Lukáš Karban, 95 kg: 1. Michal Popelák, 2. Jakub Stejskal, 3. Jiří Procházka, nad 95 kg: 1. Vít Mrákota, 2. Jan Růžek, 3. Zdeněk Hrubý. ⋌(du)