Ve výborné formě se zde ukázal jičínský cyklista Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM KOLÍN), který v závodu jednotlivců na trati dlouhé 120 km vybojoval 4.místo. Průběh závodu byl poměrně jednoznačný, již na konci druhého okruhu, dlouhého 20 km se od pelotonu odpoutala desetičlenná skupina favoritů, která výborně spolupracovala a vypracovala si víc než dvouminutový náskok.

V posledním kole se tato skupina ve sjezdu rozdělila na dvě menší, a tak to zůstalo až do cíle. V závěrečném stoupání pak jičínský cyklista vybojoval první místo ze skupinky pronásledovatelů a nepopulární, ale přesto cennou 4. příčku. Na pátém místě pak dojel stejně jako vloni novopacký Jirka Šorm.

O dva dny dříve vybojoval Lukáš Kunt čtvrté místo v časovce jednotlivců, když na trati dlouhé 34 km atakoval průměrnou rychlost 45 km/h.
„Šampionát hodnotím jako úspěšný, letos mě před vrcholnými podniky zlobilo zdraví a konečně vše zafungovalo jak mělo. Teď mě čeká etapový závod světového poháru v Lucembursku a chtěl bych zkusit pár závodů v Belgii." nastínil svůj další závodní program Lukáš Kunt.    remerx merida team