V sobotní etapě si dojel pro třetí místo s minimální ztrátou na druhého domácího reprezentanta Catovice. V nedělní etapě potvrdil sobotní výsledek a po skvělém výkonu dojel čtvrtý v druhé etapě, když do té doby druhého Catovice nechal daleko za sebou.

Tímto výkonem si vybojoval celkově druhou příčku a postaral se tak o největší přísun UCI bodů pro Českou juniorskou reprezentaci. Kunt si druhým místem vyjel dvaaosmdesát bodů a dle hodnocení ProCyclingStats se dostal v hodnocení UCI jako jediný z českých závodníků do první stovky.

„Byl to těžký závod, po první etapě jsem se snažil posunout dopředu a nakonec se to povedlo. Je to zatím můj největší úspěch v silniční cyklistice. Teď mě čeká na začátku září etapový závod ve Švýcarsku."

Světový pohár horských kol 
ve Val di Sole

Jičín/Val di Sole – V neděli se jel závěrečný podnik světového poháru horských kol v italském Val di Sole. Jičínská bikerka Vendula Kuntová (Remerx Merida Team Kolín) se postavila na start světového poháru letos podruhé (většina evropských závodníků vynechává závody v USA a Kanadě) a startovala tedy až ze čtvrté řady. Po bojovném výkonu byla v cíli klasifikovaná jako 27. v pořadí.

„Nebylo to úplně ideální, ale jsem ráda za zlepšení oproti jarnímu závodu v Novém Městě. Za týden mě čeká odlet s reprezentací do Andory na mistrovství světa, kde bych měla startovat již v úterý ve sprintech a v sobotu v XCO," řekla Vendula Kuntová v cíli závodu.     Miroslav Kunt