Novopacký motokrosový závodník a několikanásobný mistr Buell Cupu ve třídě MX2 již dávno hodil za hlavu loňskou smolnou sezonu, kdy ho provázela různá zranění a chystá velký nástup do té letošní s novou technikou, jak v rozhovoru prozradil.

Letošní sezona právě začíná, jak se cítíš před prvním závodem?
Cítím se dobře, celou zimu jsem tvrdě pracoval na fyzické přípravě, hodně času jsem strávil v posilovně a myslím, že mám nejlepší formu v mé dosavadní kariéře. Doufám, že to na prvních závodech bude znát.

Měl jsi i díky nezvykle dlouhé zimě již příležitost trénovat?
Kromě jarního testování v Maďarsku jsem přes zimu hodně trénoval v halách, kde jsem se sžíval s novou motorkou Kawasaki KX250F modelového roku 2013.

Lukáš Duleba s přáteli.Na jakých závodech tě můžeme letos vidět?
Chtěl bych se zúčastnit všech bodovaných závodů seriálu Buell Cupu a pokud to bude možné, tak všech závodů mezinárodního mistrovství České republiky, Buksa Ados Cupu a samozřejmě i několik Cross country poblíž, jako jsou třeba Martinice či Loukov u Semil.

A co nějaký vzkaz na závěr?
Určitě bych chtěl touto cestou poděkovat celému týmu, Zuzce Líkařové za fyzio a psychoterapeutickou přípravu, Danielu Raisovi za management a foto, Martinu Lepkovi jako šéfmechanikovi, všem sponzorům a samozřejmě všem fanouškům co nás podporují.
⋌Ptal se Daniel Rais