Hrálo se podle pravidel kuželkářského sportu na 60 hodů sdružených za odborného dohledu Mirka Nálevky.

V první polovině soutěže se hrála kvalifikace, ve které zvítězil Luboš Marek vynikajícím výkonem 291 sražených dřev. O mnoho pozadu nezůstali ovšem i ostatní hráči, vždyť loňskému vítězi Jiřímu Markovi nestačilo na postup do finále ani 270 shozených kuželek.

Po odehrání zápasů o pořadí na 5. až 12. místě přišlo v 16 hod konečně na řadu velké finále. Vrchol turnaje nabídl početnému publiku dramatickou podívanou korunovanou strhujícím soubojem Luboše Marka a Jindřicha Kulhánka, který až v samotném závěru pro sebe rozhodl Luboš Marek výkonem 288 sražených kuželek. Na druhém místě skončil Jindřich Kulhánek, který shodil 270 kuželek, třetí místo získal za 236 poražených kuželek Tomáš Bartoníček. Na překvapení kvalifikace Mirka Hrona zbyla jen bramborová medaile. Novým mistrem Hekťáku Hořice se tak stal Luboš Marek, který potvrdil svoji roli největšího favorita.

Na závěr turnaje proběhlo v srdečné náladě slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen, po kterém se hráči přesunuli k baru, kde do večerních hodin rozebírali uplynulá klání. Chtěl bych všem účastníkům poděkovat za předvedené výkony, SKK Hořice za skvěle připravenou kuželnu, Mirkovi Nálevkovi za příkladné řízení turnaje a všem přítomným za hlučnou a přátelskou atmosféru. Tak zase za rok…

Hekťák Hořice