Tábor dobře rozehrál zápas s Duchcovem a v závěru jej snadno udržel. Hořice bohatě využily slabého výkonu domácích Bohušovic, které jinak dosahují výkony o 250 kuželek vyšších, získaly další body a dotáhly se na špičku dosavadní tabulky.

Jičín zahájil zápas skvěle díky Jiřímu Drábkovi, který dosáhl na nejlepší druholigový výkon tohoto ročníku, který byl na jičínských drahách dosažen! Díky skvělé hře tak získal pro svůj tým výrazný náskok v poražených kuželkách po vítězství 639:560. Josef Vejvara po tuhém boji přes pěkných 581 bodů podlehl Stránskému o třináct kuželek. V prostřední části nezklamal Jan Bína a výhrou 593:570 v dalším výborném výkonu získal pro Jičín druhý bod. Blízko třetího bodu byl bývalý hráč Trnovan, nyní opora a rekordman kuželny v Jičíně, Pavel Kaan. Bohužel v konečném účtování mu na Jiřího Zemánka pouhých pět kuželek scházelo (569:574) a skóre tak bylo nadále vyrovnané 2:2.

Závěr přinesl, jako tradičně s tímto soupeřem, obrovské drama. „Hvězdáři" začali skvěle a přestože i Lukáš Vik s Jaroslavem Soukupem hráli velmi dobře, vypadalo to, že hosté jsou velmi blízko zisku bodu za remízu! Roman Voráček díky druhé šestistovce v zápase také nakonec udolal po velké bitvě, těsně o osm kuželek Lukáše Vika (605:597). Josef Šálek nakonec, k radosti domácích příznivců, na poslední dráze nenašel protizbraň na excelentní představení Jaroslava Soukupa. Borec SKK Jičín další šestistovkou Jičína vybojoval rozhodující třetí bod znamenající vítězství 5:3, navíc vyšperkovanému dalším vylepšením rekordu kuželny o šestnáct kuželek na výkon 3583 shozených kuželek, což je také novým historickým maximem celků SKK Jičín. Jičínští tak uhájili vedení v tabulce a po týdenní ligové přestávce, kterou vyplní krajská mistrovství jednotlivců, se pokusí 31. ledna bodovat v severočeském Duchově. 

Kuželkářky Jičína znovu klesly na sestupovou příčku

Jičín – Čtrnácté kolo nejvyšší kuželkářské soutěže žen je za námi. Po porážce jičínských hráček na drahách pražské Konstruktivy se k utkání ještě podrobněji vracíme. V tomto kole měly hostující celky žen navrch, když uhrály sedm bodů za tři vítězství a jednu remízu. Bohužel Jičínu se na šestidráze pražské Konstruktivy nedařilo a z tohoto velmi důležitého záchranářského boje se vrátily s prázdnou. Po skvělých výkonech a výhrách v domácím prostředí proti České Třebové a Valašskému Meziříčí, se tentokráte jičínským kuželkářkám na výkony nepovedlo navázat .

Přísnější prvoligové měřítko snese jen výkon Lenky Tomáškové 559, která vybojovala jediný čestný bod při prohře 1:7. Velká škoda, neboť domácí hráčky také nezářily, ale dokázaly vybojovat vyrovnané jednotlivé souboje o pět, osm kuželek nebo Čapková proti Šedivé při shodném náhozu 518 zvítězila 2,5:1,5 na dráhy. Po týdenní ligové přestávce, kterou vyplní krajská mistrovství jednotlivců se musí Jičín pokusit o senzaci podobného charakteru, jako se nyní povedla České Třebové, a to porazit Slavii Praha! Poslední lednovou sobotu začne utkání na kuželně V lipách od 13 hodin. Přijďte podpořit jičínský tým! 

Družstvo žen SKK Jičín B vévodí tabulce druhé ligy

Jičín – Do své druhé části vstoupila druhá nejvyšší kuželkářské soutěže žen. První tři družstva tabulky zvítězily, a tak se situace na čele tabulky nezměnila.

Příští kolo již může trochu napovědět o ambicích jednotlivých družstev na vítězství. Jičínské hráčky přivítaly ve čtrnáctém kole družstvo z Neratovic. Nejlepšího výkonu kola dosáhla v Jičíně domácí Eva Kammelová a sice 593 sražených kuželek.

Tým SKK Jičín B se bez respektu pustil do svého soupeře, který se rovněž pral o přední příčky tabulky. Dana Viková sice o pouhé dvě kuželky (533:535) ztratila svůj duel s Jechovou, ale nakonec jí to nemuselo mrzet. Na vedlejších drahách se ke skvělému výkonu rozehrála Eva Kammelová. Její výkon 593 shozených kuželek se stal dokonce nejlepším náhozem celého kola a vítězství o 103 kuželek nad soupeřkou dodal klid domácím hráčkám do dalších bojů. Toho v prostřední části využily k jednoznačným výhrám v poměru 540:504 Michaela Nožičková a 576:498 Marie Kolářová.

V koncovce pak Jičín potvrdil jasné vítězství, když Nikola Portyšová zvítězila výkonem 543 a Nela Pristandová shodila dokonce 579 kuželek! Tým SKK Jičín B tak po výhře 6:2 udržel vedení ve vyrovnané tabulce, když v dosavadním průběhu soutěže posbíral čtrnáct bodů.    Jiří Kapucián