Tento přebor je zároveň jedinou nominací na mistrovství ČR této věkové kategorie, kde se na mistrovství může kvalifikovat pouze 24 závodníků z celé České republiky v každé disciplíně. Do Trutnova se sjely skoro dvě stovky plavců z 19 plaveckých oddílů obou krajů a jičínský oddíl reprezentovali pouze čtyři závodníci.

Jičínské barvy hájili z třináctiletých plavců jmenovitě Pavlína Smolíková, která si vyplavala na tratích 100 a 200 m motýl dvě první místa a stala se tak dvojnásobnou krajskou přebornicí. Dále pak získala na tratích 400 m kraul a polohový závod dvě nepopulární čtvrtá místa. Dalším závodníkem byl Matyáš Kubín, jenž v závodě na 100 m motýl obsadil páté místo a na trati o polovinu delší si vyplaval sedmé místo.

Stejného umístění dosáhl i na jedné z nejobtížnějších disciplín, což je 1500 metrů volným způsobem, a to navíc ve velmi kvalitním čase, který si dokázal zlepšit o 24 vteřin! Pochvalu zaslouží i Štěpán Mikule, který si vyplaval v osobním rekordu na trati 100 m volný způsob sedmé místo.

Za zmínku stojí i jeho závod na 400 m volný způsob, kde svůj osobní rekord posunul o celých čtrnáct vteřin, ale stačilo to „pouze" na 12. místo. Nejmladší závodnicí v jičínské výpravě byla Nela Baboráková, která na sebe upozornila v závodě na 200 m znak, kde po velice povedeném výkonu a v osobním rekordu dokázala zlepšit svůj výkon o devět vteřin a obsadila krásné sedmé místo. Stejné umístění získala i na trati 100 m kraul.   (rs, re)