Z jičínských závodníků se na republikovém šampionátu prezentovali mladí judisté v těchto hmotnostních kategoriích: do 57 kg Bára Vyčítalová, do 63 kg Denisa Vávrová, do 60 kg Jakub Zachoval, do 73 kg Jan Bušta, do 81 kg Petr Matějka, do 90 kg Jakub Krejčík a v kategorii + 100 kg Vít Jirutka.

Věkem stále ještě dorostenka Bára Vyčítalová na své zkušenější soupeřky nestačila a obsadila 9. místo.

Po více než roční pauze se na tatami představila Denisa Vávrová. Tréninkový výpadek společně se zdravotní indispozicí nedovolily Denise předvést vše, co by si sama představovala a umístění na 7. příčce lze za těchto okolností považovat za úspěšné.
Jakub Zachoval se prezentoval sympatickým výkonem. Po dvou vítězných zápasech byl jen krůček od boje o medaili. Konečné 7. místo je však pro Jakuba solidním výsledkem!

Jan Bušta se pozvolna zabydluje ve vyšší hmotnostní kategorii. I jeho po dvou vítězných zápasech dělila jediná výhra od boje o bronz. Na svého tradičního soupeře však tentokrát nestačil a obsadil konečné 7. místo.

Nejzkušenější jičínský junior Petr Matějka bohužel nenavázal na svůj nedávný výkon z Českého poháru v Jablonci nad Nisou. Ve svém úvodním zápase nestačil na svého soupeře a v soutěži tak předčasně skončil. V poměrně silně obsazené hmotnostní kategorii do 81 kg pomýšlel Petr tajně na „bednu"! Asi největším zklamáním to bylo pro Petra samotného.

Medailové ambice jsme vkládali do věkem stále ještě dorostence Jakuba Krejčíka. Kuba však neměl svůj den, dopustil se opakovaně hrubé chyby, která jej připravila bojovat o bronz a celkově i on skončil sedmý.

Pro loňského „staršího žáka" Víta Jirutku byl start v kategorii juniorů sbíráním zkušeností. Vítek poměřil své síly s až o 5 let staršími borci a mohl jen překvapit. Na své mnohem zkušenější soupeře zatím nestačil, ale přesto zanechal sympatický výkon, který však stačil na celkově 6. místo.
Většina našich borců se již příští týden představí opět na jičínském tatami v prvním kole ligové soutěže seniorů ročníku 2013.⋌Milan Letošník