A co svěřence bratrů Babákových v nejbližších dnech čeká? V tomto týdnu hráči absolvují čtyři tréninkové dny. Vyvrcholením prvního přípravného týdne bude sobotní turnaj ve Zruči nad Sázavou.

„V tomto měsíci se budeme věnovat zejména načerpání fyzické kondice, protože mezi svátky a vlivem toho, že byl čtrnáctidenní výpadek, šla určitě fizická kondice hráčů dolů. Nyní se tedy budeme chtít tomuto věnovat. Využívat chceme i místní atletický ovál. Na druhou stranu to ale musíme už kombinovat s činností s míčem, protože nás čeká zejména příští víkend třídenní mezinárodní turnaj v Považské Bystrici, na který se chceme připravit.

Určitě to ale nebudeme brát nějak extra vážně, naším cílem je věnovat se věcem, ve kterých nás nejvíce tlačí bota," uvedl k začátku přípravy a programu jeden z jičínských trenérů Aleš Babák.

Jeho tým čeká o nadcházející sobotě turnaj ve Zruči nad Sázavou, který bude zakončením prvního týdne přípravy.

„Upřímně řečeno absolutně nevíme, co od tohoto turnaje očekávat. Turnaj má mít jakýsi charitativní podtext, zúčastní se ho Nové Veselí, Plzeň a my. K této akci ale naše příprava vůbec směřovaná nebude. My tam pojedeme přímo z hrubé přípravy a očekáváme spíše zpestření pro hráče, kdy po té dřině, kterou tento týden absolvují, budou mít v ruce míč a zahrají si," vyjádřil se Aleš Babák k blížícímu se turnaji, který je na programu v sobotu 7. ledna.