HBC Ronal Jičín – HC Dukla Praha 21:27 (12:12). Začátek utkání se odehrával jednoznačně v jičínské režii. Domácí hráli s chutí, nápaditě a svého protivníka přehrávali. Herní pohoda týmu se projevila také na skóre. Ovšem v poslední pětiminutovce před přestávkou dukelští házenkáři dokázali využít jičínského oslabení a především zásluhou jistého exekutora sedmimetrových hodů Jakuba Kastnera šli pak do šaten za vyrovnaného stavu 12:12. Ve druhé půli se týmy přetahovaly o vedení, až v posledních deseti minutách došel domácím dech. V závěrečné desetiminutovce je Pražané, které podpořil i brankář Rangl, přestříleli 7:2 a vybojovali tak šestibrankové vítězství 21:27.

Fakta: rozhodčí: Brůna, Halada. Sestava a branky HBC Ronal Jičín: Veverka, Machalický – Loskot 4/1, Krahulec 3/1, Skopal, Král a Šulc po 3, Drbohlav a Bareš po 2, Zeman 1, Rychna, Hlava, Lepieš, Groh, Kolc, Kubík. Sedmimetrové hody: 4/2 – 6/5. Vyloučení: 5:8. Diváci: 720.

Aleš Babák, trenér Ronalu Jičín: „Na úvod bych chtěl soupeři pogratulovat, Dukla vyhrála zaslouženě. Vstup do utkání jsme měli výborný, dařilo se nám v útoku a dávali i pěkné góly. Bohužel jsme přišli o pracně vybudované vedení a do druhého poločasu šli za vyrovnaného stavu. Změna obrany Dukly nás zabrzdila, v první polovině druhé půle bylo utkání poměrně vyrovnané, soupeři se přetahovali o vedení, my jsme ale bohužel propadli v obraně při bránění útoků z druhé vlny, špatně přebírali některé průniky a následovaly velice jednoduché góly Dukly. Navíc jsme neproměnili řadu vyložených šancí, brankář Rangl nás svými zákroky definitivně poslal do kolen."

Před reprezentační přestávkou zbývá odehrát ještě dvě extraligová kola a také střetnutí 3. kola Českého poháru. To je na programu již ve středu 21. října, přičemž jičínský celek míří do Liberce. V sobotu 24. října se Jičínští představí na horké půdě v Zubří a hned ve středu 28. října přivítají ve velmi důležitém utkání celek HK KP Brno. Duel začíná v 19.00 hodin.