Nabírání kondice
Jak jistě dobře víte, jičínský extraligový celek obsadil v uplynulé sezoně pátou příčku, čímž získal své nejlepší umístění v nejvyšší soutěži. K prvnímu tréninku se jičínští muži sešli společně s oběma dorosteneckými týmy 23. července. Úvodní dvoutýdenní blok bude zaměřen na znovuobnovení fyzické kondice a vyvrcholí čtyřdenním soustředěním ve sportovním komplexu v Českém Dubu. Poté bude příprava pokračovat v domácím prostředí, to se již házenkáři přesunou také do sportovní haly a zaměří se na rozvoj a zdokonalování individuálních činností a spolupráci dvojic a trojic.

Prvním větším herním testem bude ve dnech 18. – 19. srpna mezinárodní turnaj v Novém Veselí. Závěrečná třítýdenní fáze proběhne opět v domácím prostředí a její součástí bude 5. ročník tradičního domácího letního turnaje Kers cup 2012. Ten proběhne v místní sportovní hale ve dnech 24. – 25. srpna za účastí extraligových týmů Dukly Praha, Handball KP Brno, slovenského MŠK Povážská Bystrica a domácího HBC Ronal Jičín. Poté již bude vše směřováno na ostrý start extraligové sezony, Jičínští přivítají v prvním kole v sobotu 8. září od 18 hodin Handball KP Brno.

Jičínské příznivce bude zcela jistě zajímat složení extraligového týmu. Ke změně dochází ve složení realizačního týmu, kde po minulém ročníku skončil na postu trenéra Jan Josef. Nové složení je tedy trenéři Petr a Aleš Babákovi a vedoucí týmu Petr Kynčl. Přestože podoba hráčského kádru ještě není definitivní a stále probíhají jednání, některé změny jsou již známy. Své hráčské angažmá v klubu ukončili Jan Barák, David Kořínek a v jednání je další působení Martina Lepieše.

Naopak přesun do Jičína by měl v nejbližších dnech stvrdil odchovanec Třeboně Martin Brcháň a v jednání je příchod dalšího hráče s exraligovými zkušenostmi Lukáše Weintritta, který v loňském roce působil v Hranicích. Na hostování by měl v Jičína dále zůstat ze Dvora Králové Jiří Groh, jenž v našem klubu do svého zranění působil také v uplynulém soutěžním ročníku. Dále se do extraligového kádru zapracovávají juniorští reprezentanti David Machalický, Jiří Drbohlav a Matěj Svoboda. Prostor určitě dostanou rovněž další mladí odchovanci jičínské házené. ⋌(mž)

Změny v týmu:

Realizační tým: trenéři Petr a Aleš Babákovi, vedoucí družstva Petr Kynčl. Hráčské angažmá ukončili: Jan Barák, David Kořínek. Přicházejí: odchovanec Třeboně Martin Brcháň, v jednání je příchod dalšího hráče s exraligovými zkušenostmi Lukáše Weintritta. První soupeř: 8. září Handball KP Brno.