Už před zápasem se očekával vyrovnaný duel. Jičín na začátku sezony podává dobré výkony a Dukla patří poslední roky k tomu nejlepšímu, co může česká extraliga nabídnout.

To se nakonec potvrdilo, když zápas byl až do samotného závěru vyrovnaný. Nakonec si všechny body z Jičína odvezl pražský celek.

Co rozhodlo

Už v Lovosicích trápila svěřence jičínských trenéru Petra Mašáta a Aleše Babáka koncovka. A v prvním poločase se to znovu potvrdilo.

„První poločas jsme odehráli v postupném útoku hodně pasivně, bez pohybu, bez tlaku do obrany. Hra nám spadla do individuálních akcí, ze kterých jsme se příliš neprosazovali. Jsem zklamaný z našich technických chyb, kluci se mi zdáli zakřiknutí,“ uvedl k prvnímu poločasu Mašát. První dějství dokázali vyhrát Pražané 12:9. Druhý poločas se ve výborném světle ukázal domácí gólman Machalický, který měl úspěšnost zákroků vysoko přes 50 procent. Jičín ukázal velkou bojovnost a dokázal vyrovnat na 21:21.

Jenže Dukla díky proměněným šancím dotáhla utkání do vítězného konce. „Zápas se lámal už v prvním poločase, kde jsme dali pouze devět gólů, což je na domácí utkání málo. Obrana celkem fungovala, ale v útoku jsme se hodně trápili,“ řekl zklamaný hráč Jičína Jiří Dolejší.

Naopak v táboře hostující Dukly panovala spokojenost. „V útoku je potřeba se ještě trochu sehrát, abychom si s klukama více rozuměli, ale máme dva body, a to je to nejdůležitější,“ viděla i nějaké nedostatky spokojená spojka Dukly Matěj Klíma. Jičín má po třech kolech jenom dva body. Nutno podotknout, že všechny utkání se špičkovými týmy dopadly vyrovnaně, což je dobrý příslib do budoucna.

Ilustrační fotografie.
Český ráj ovládli běžci a gladiátoři