Jediný východočeský zástupce k premiéře přivítal značně posíleného soupeře z jihomoravské metropole. Po hodinové bitvě se body dělily.

HBC Ronal Jičín – Handball KP Brno 23:23 (10:8). První poločas přinesl vyrovnaný boj. Největším náskokem bylo dvoubrankové vedení domácích v úvodní desetiminutovce zápasu (3:1). Potom se stále oba celky střídaly ve vedení. Prosazoval se hlavně Mičola. Pokusy Babáka pravidelně likvidoval Bavlnka.

Na začátku druhého poločasu odskočili domácí na rozdíl tří gólů, Hubáček se ale postaral o opětovné vyrovnání. Přetahovaná pokračovala až do posledních vteřin. Svou desátou brankou v zápase pak na 23:22 upravil skóre Tomáš Mičola, o dělení bodů nakonec rozhodl za Jičín Bareš a utkání skončilo za stavu 23:23. Hosté ve snaze získat oba body, čerpali v čase 29:35 time-out a rozehrávali. Jejich útok jičínská obrana zlikvidovala, ale vteřinu před koncem měli možnost rozhodnout z volného hodu. Hastík šikovně obstřelil jičínskou obranu, ale na Kuriala nevyzrál. Ten vystihl jeho úmysl a střelu umístěnou k pravé tyči zlikvidoval.

Fakta – rozhodčí: Kavulič, Skružný. Vyloučení: 2:5. Sedmimetrové hody: 3/1 – 3/3. Diváků: 490. HBC Ronal Jičín: Veverka, Kurial – T. Babák 5/1, Vocásek, Bareš a Zeman po 4, Kraus a Král po 2, Drbohlav, Chyba po 1, Rychna, Weintritt a Brchaň. U hostů nejvíce branek Mičola 10/1, Dostalík 4, Hubáček 3, Hastík 3/2.

Aleš Babák, trenér Jičína: „Dojeli jsme na špatnou produktivitu křídel a neproměňování šancí. Postrádali jsme Naimanna s Kvasničkou. Dělba bodů, je vzhledem k vývoji utkání, kdy jsme byli lepší v prvním poločase a soupeř ve druhém, je nakonec spravedlivá. Brno ukázalo své kvality. Cítíme, že soutěž bude nesmírně vyrovnaná. V neděli dopoledne nás čeká další těžké utkání na Dukle, hraje se před televizními kamerami."