Tentokrát se na start postavilo 36 závodníků a závodnic. Potěšila účast Ladislava Rygla, bývalého reprezentanta v severské kombinaci, který po skončení lyžařské kariéry chvilku pokoušel štěstí v profi MTB stáji Merida. Sice podle svých slov již nejezdí, ale své kvality prokázal více než dobře…

Ale pojďme od začátku. Ihned po startu se na čele čtyřokruhového závodu vytvořila skupina ve složení: L. Rygl, V. Řehák, D. Polman (Nová Paka), V. Vomáčko (oba Remerx Merida), Š. Trmata (Alltraining) a P. Kordík (Cyklo Point Jičín). Postupně se oddělila prvně jmenovaná trojice, která si to rozdala o „bednu". Nejvíce sil měl L. Rygl, který zrychlením v závěru poodjel dalším dvěma. Druhé místo bral D. Polman a třetí V. Řehák. První mezi ženami byla K. Červinková (Toyota Dolák).

Tímto závodem skončila Merida MTB tour 2012. Celým seriálem od dubna až do srpna se nejlépe proplétal V. Vomáčko. Věkem ještě junior vyhrál nejvíce závodů a je příslibem jičínské cyklistiky. Celkovým vítězem v nejpočetnější kategorii mužů od 19 do 39 let se stal A. Bílek (Cyklo Point Jičín). Celého seriálu se zúčastnilo bezmála 300 bikerů a bikerek z přilehlého jičínského okolí.

Organizátoři děkují za podporu partnerům Cyklo Pointu Jičín, DMA, městu Jičín, Železnice a obci Bradlecká Lhota. ⋌(pk)