Velká konkurence
První závod je ve francouzském městečku Saint Martin Valmeroux, kde se poprvé jelo o evropské body teprve v loňském roce. V minulosti zahajovaly „Evropu" závody v Portugalsku a Španělsku, ale ty se z kalendáře vytratily.
K úvodnímu dějství se přihlásilo poměrně početné startovní pole téměř stovky závodníků z více než patnácti zemí Evropy. Vedle oficiálních kategorií ME – Touring Autocross, Buggy 1600, Super buggy a Junior buggy se pojede i národní kategorie cestovních vozů.

Jeden závodní okruh v Saint Martinu měří osm set metrů, má samostatný start z asfaltu a šíře trati je mezi 14 – 18 metry. V divizi Touring Autocross je přihlášeno čtrnáct jezdců. Z první sedmičky loňského roku nechybí nikdo a zajímavostí je, že pojede šest Čechů. Vedle Fejfara, Brožka a Bartoše i Mrkáček, Neumann a Greguška. V Junior buggy je pak ze dvanácti startujících jedenáct s českou licencí. Také v divizích Super buggy a Buggy 1600 nechybí z loňské první desítky prakticky nikdo. Již včera odpoledne a dnes ráno jsou na programu přejímky. V sobotu od devíti volný a v 10.45 měřený trénink. V 15.45 se pak jedou 1. jízdy. V neděli se druhé jízdy jedou od deseti hodin. Krátce po třinácté následuje slavnostní představení jezdců a ve čtrnáct startují třetí jízdy. Vrcholem závodu budou finálové jízdy v šestnáct hodin.

Napilno bylo do poslední chvíle v lužanské garáži. Více již v rozhovoru.⋌Pavel Vydra