Devátá příčka s odstupem pouhých tří bodů na horní polovinu tabulky ukazuje, že družstvo dokázalo být svým protivníkům zdatným soupeřem. Co je důležité, že tým skvěle zvládl všechna důležitá záchranářská utkání s celky, které nakonec skončily v tabulce za ním. Z těchto šesti utkání ani jednou nezůstal na štítě! V těchto zápasech se také výrazně zapsal na přední místa statistik nejvyšší soutěže.

V Brně byl nához 3411 čtvrtým nejvyšším ze všech! 620 bodů Jana Bíny bylo třetím nejvyšším výkonem na Moravské Slávii v tomto ročníku a 601 Jiřího Drábka pátým. Také v Náchodě se Jičín s výkonem 3456 shozených kuželek dostal do TOP TEN a z hostujících celků byl třetím nejlepším. Na domácích drahách pak dokázal pětkrát pokořit hranici 3500 bodů, nejvíce při rekordu v posledním kole – 3587! Nejlepší ligové výkony sezóny předvedl Jan Bína 651 a 649. Co pak těší nejvíce, je čtvrté místo v pořadí padavosti jednotlivých kuželen, když v Jičíně dosáhli hráči průměrného výkonu 576,6 kuželky a hlavně první příčka v návštěvnosti. Jičínská kuželna zaznamenala nejen nejvyšší průměrnou diváckou návštěvu, ale i tu absolutně nejvyšší při derby s SKK Vrchlabí.

V individuálních statistikách pak dominuje z týmu SKK Jičín Jan Bína. V pořadí úspěšnosti dle zisku bodů atakoval nejlepší desítku, když nakonec skončil jako 12. nejlepší v celé soutěži s úspěšností 68%! Ano, ve své úvodní sezóně mezi muži dokázal zvítězit mezi českou elitou v 15 z 22 duelů! Druhým v pořadí z týmu Jičína v tomto hodnocení je nejzkušenější hráč sestavy a také jediný, který měl před startem tohoto ligového ročníku mnoho zkušeností se souboji mezi elitou Pavel Kaan. Ten dokázal zvítězit v devíti z 16 duelů, ke kterým nastoupil, což činí úspěšnost 56%. Skvělým žolíkem se ukázal Pavel Louda, který při zraněních a nemocích musel jako hráč B týmu pomoci a byl stoprocentní s průměrem 607,5 kuželky! V pořadí dle průměru vybojoval Jan Bína 17. příčku (588,6), Pavel Kaan figuruje s průměrem 575,2 na 34. místě a Jiří Drábek s 569,4 na 47.

Nyní bude celá kuželkářská obec očekávat, zda se pro příští rok zrealizuje vize společné Česko-slovenské Interligy, kam by mělo postoupit šest nejlepších celků z každé země. To by samozřejmě znamenalo postupy do vyšších soutěží nejen pro vítěze dalších lig, divize až po krajské přebory, ale i další celky z druhých případně třetích míst. Nechme se překvapit.

Druhou nejvyšší kuželkářskou soutěž žen opanovala tomto ročníku družstva SKK Jičín. Předsezónní cíl – návrat do nejvyšší soutěže byl díky kvalitním a především stabilním výkonům nejen naplněn, ale díky fantastické sérii a doublu obou celků v konečné tabulce i předčen!

Není tedy divu, že jak týmovým, tak individuálním statistikám soutěže kraluje povětšinou též Jičín. Za týmy Jičína skončil na třetí příčce SK Žižkov Praha. Zajímavé je, že tabulka po podzimní části je v čele stejná jako ta celková, ovšem Jičín A skončil v jarníčásti až na pátém místě, Žižkov dokonce na místě devátém. Hráčky Jičína B dokázaly zahrát nejlepší výkon sezóny hned na čtyřech kuželnách z devíti. Ve třetím kole dosáhly sezónního maxima v Ústí nad Labem (3120), ve čtvrtém poté nejlepšího výkonu celého ligového ročníku (3441) na domácích jičínských drahách, v 11. kole pak 3197 v Kutné Hoře a ve 13. kole v Náchodě díky 3261 poraženým kuželkám.

V průběhu soutěžního ročníku padly dvě šestistovky, obě na kuželně v Jičíně, což svědčí o skvělé připravenosti zdejších drah. Vůbec nejhodnotnějšího výkonu 615 sražených kuželek dosáhla Dita Kotorová a druhou šestistovku přidala Michaela Kučerová z SKK Jičín (602 kuželek). Nejlepší v jednotlivkyních skončila jak v hodnocení dle průměru, tak dle zisku bodů jablonecká Jana Floriánová s průměrem 553,3 kuželek. Na druhém místě dle průměru Kamila Dvořáková 552,9 a na třetím opora SKK Jičín Nela Pristandová (549 kuželek).

V tabulce dle zisku bodů patří druhé místo Nele Pristanové, když vybojovala 17 duelů z 19 možných a třetí Michaele Kučerové s 15 body z 19 možných.   (jji, re)