Radil ve svém šestém startu v NHL zaznamenal premiérovou trefu v nejslavnější soutěži světa, navíc se stal první hvězdou zápasu. Pro českého reprezentanta je to další milník v jeho kariéře. Do zámoří se přesunul po třech sezonách ve Spartaku Moskva.

Komentář Tomáše Raise: Hokejové sny se plní. I ten o NHL
Odchovanec pardubického hokeje Lukáš Radil vstřelil svůj první gól v NHL. V soutěži, o které dlouho snil. Dočkal se v osmadvaceti letech. Jeho cesta je neobvyklá o obdivuhodná. Aby se mohl stát nejprve oporou Pardubic a být i u mistrovského titulu, objížděl zápasy nižší soutěže v dresu Chrudimi, Vrchlabí i Hradce Králové. Aby mohl jednou reprezentovat Česko na mistrovství světa a olympiádě, poctivě makal na srazech národního týmu. A letos ukončil tříletou etapu ve Spartaku Moskva a zvolil boj o místo v San Jose. Neměl nic jistého, vyrazil do Ameriky a musel přesvědčit, aby pozvánku „nahoru“ dostal. Ta přišla. První zápasy, teď i první gól. A Radil sní dál.

Hokejová extraliga: HC Dynamo Pardubice - Mountfield HK.
Hokejisté Pardubic v derby vedli, ale prohráli po obratu Hradce

Poražený týdne v kraji: Lokomotiva se lekla, rozhodla už 1. čtvrtina

Ten zápas budil velká očekávání. Východočeským derby vrcholila polovina základní části Ženské basketbalové ligy a oba celky před ním měly o motivaci postaráno. Hradecké „lvice“ do Trutnova mířily potvrzovat roli papírových favoritek, domácí tým chtěl zase prodloužit dosavadní neporazitelnost ve své hale a minimálně se pokusit potrápit odvěkého rivala. Nakonec byla z utkání jasná záležitost hostujícího družstva. Hradec do derby hraného před rekordní návštěvou sezony (820 diváků) vstoupil ohromujícím způsobem a úvodní desetiminutovku vyhrál 14:38! Lokomotiva ve zbytku utkání hru vyrovnala, na víc než porážku 59:80 to ale nestačilo.

Východočeské derby basketbalistek skončilo výhrou hradeckých "lvic".
Trutnovská tvrz padla. Lvice rozhodly drtivým nástupem