Zdá se, že práce trenéra Tomáše Strnada, který tým přebral po podzimu, začíná přinášet ovoce. Navíc předvedená hra musí bavit fanoušky, v zápasech padá hodně branek. Pokud náchodské vzepětí bude pokračovat, záchrana soutěže je rozhodně reálná. Fanoušci odcházeli v sobotu ze stadionu v Bělovsi nadmíru spokojeni.

Ilustrační foto.
Náchod začíná šlapat, doma přehrál Přepeře

Poražený týdne v Královéhradeckém kraji: Vrchlabští hokejisté nevyužili mečbol

Byli krůček od postupu do baráže o účast v Chance lize. A vlastně i pořád jsou. Vrchlabští hokejisté si jej ale budou muset vybojovat až v pondělí na ledě Sokolova. Doma to v sobotu nevyšlo. Horalé už mohli slavit. Za stavu 2:1 v sérii rozehráli čtvrtou partii skvěle, brzy vedli 2:0. Pak ale podkrkonošský celek pětkrát inkasoval a postupové oslavy musel minimálně odložit. Velká škoda. Náladu v domácím týmu narušily neshody s výroky rozhodčích. Na ty ale musí hráči rychle zapomenout.

Ve čtvrtém utkání se na vrchlabském ledě radoval Sokolov.
Nádherná návštěva, vedení 2:0, nakonec porážka. Vyrovnáno!

Komentář Jiřího Fejgla: Vysněná posila musí zabrat

Naháněli ho už před rokem a půl. Pak znovu a znovu. Až letos v zimě se podařilo hradeckému klubu přetáhnout Jiřího Kateřiňáka z Mladé Boleslavi na východ Čech.

Všichni se těšili, jaké to bude terno.

Bohužel, zatím není.

Kateřiňák byl například v neděli s Varnsdorfem střídán už v 59. minutě. Votroci přitom potřebovali dobývat obranu soupeře, což by mohla - a měla - být jeho doména. Místo toho si šel sednout na lavičku.

Kouč Zdenko Frťala pak na tiskové konferenci nekličkoval, jasně popsal, co (nakonec) všichni viděli: „Nehrál podle našich představ. Má na víc.“

Je to tak. Kateřiňák zatím nesplňuje představy o VIP posile. Místo tvorby útočné hry se příliš stahuje mezi stopery. Hraje pohodlný fotbal (třeba jako sparťan Guélor Kanga). Standardní situace, jež jsou jeho silnou stránkou, taky nekope bůhvíjak.

Je potřeba, aby se probudil. V přípravě ukázal, že na to má.

Zimní příprava fotbalistů: FC Hradec Králové - FK Viktoria Žižkov.
Skákali do střel jak v hokeji