Rallye pravidelnosti zavedla třicítku posádek křížem krážem celým Kokořínskem a organizátoři využili skutečně všech uzoučkých silniček. Jako přímý účastník můžu potvrdit, že se soutěž velice vydařila, a že účastníci bojovali o co nejlepší umístění až do cíle. Někteří v přemíře snahy skončili i mimo vozovku, ale soupeři jim pomohli k návratu na silnici.

Trať tří etap (páteční byla noční) měřila čtyři sta kilometrů. Rozhodovaly především úseky pravidelnosti, kde se posádky vždy musely co nejvíce přiblížit času z prvního průjezdu. A také trestné body za časové kontroly, které bylo rovněž občas těžké stihnout, neboť na ledových vozovkách byl stanovený průměr 40 km/hod. poměrně vysoký.

V první etapě startoval i slavný jezdec Milan Zapadlo, účastník několika soutěží mistrovství světa, a vůz Škoda 1000 MB přivezl na vedoucím místě. Druhý den ho z rodinných důvodů zastoupil náhradník. Celkovými vítězi se stali Václav Mráz – Hana Zemanová na voze Škoda 120, před posádkou vozu Ford Escort Mk2 Jan Šrajer – Matěj Šrajer a dvojicí Audi Coupé GT Aleš Urban – Tomáš Lampár.

Jmenovaní také získali nejvíce bodů do celkového pořadí čtyřdílného seriálu, který bude pokračovat druhou soutěží až v červnu. V cíli bylo klasifikováno šestadvacet posádek. ⋌Pavel Vydra