Jičínu chyběli nemocní Bartoš, Svoboda, nenastoupil ani dorostenec Čurda a ke všemu musel s otřesem mozku odstoupit již po deseti minutách Babák.
HBC Ronal Jičín B – HBC Strakonice 22:23 (13:10). Domácí nastoupili s odhodláním odčinit tragický výkon ve druhém poločase v Ústí nad Labem. Reparát se jim však příliš nevyvedl.

Hosté ukazovali od začátku, že budou silným soupeřem. Hráli rychlou, technickou házenou, nechyběl jim však ani důraz a zdravé nasazení. Hosté se však dokázali prosadit, trestali technické chyby domácích a jejich rozpačitost v útoku, přesto poločas skončil slibně. Bylo jasné, že aktéry čeká tvrdý boj až do konce.

Druhý poločas začali lépe Strakoničtí. Hosté vycítili šanci, zatlačili na Jičínské a podařilo se jim ve 23. minutě obrátit vývoj zápasu. Vedení 19:20 nebylo žádným překvapením. Domácí totiž zahodili co se dalo, včetně brejků a sedmiček. Technicky vyspělí hráči soupeře několikrát vyškolili staticky bránící Jičínské. Jičínští hráči se snažili výsledek opět zvrátit, ale již se jim nepodařilo ubránit ani remízu, když v obraně zaspali a Mošovský pečetil zaslouženou výhru bojujících Strakonic. Domácí již v posledních vteřinách jen nastřelili brankáře hostí, který se dobrým výkonem podílel na zisku bodů pro Jihočechy.

Jičínský celek nevystoupil ze stínu minulého utkání. Dokázal znovu prohospodařit, stejně jako minulý týden, několikabrankové vedení. Chyběla bojovnost, rychlost, nápad. Také tradiční neproměňování je stálou slabinou Jičína. Nedaří se vůbec tahounům jičínské hry, chyby, které dělají, jsou nepochopitelné. I přes porážku lze najít pozitiva. Byly to určitě výkony Podzimka v brance, v první půli Chýlka v obraně, mile překvapili i Kolc a Drbohlav. To však bylo žalostně málo. Strakonice více chtěly a to rozhodlo.

HBC Ronal Jičín B: Podzimek, Machalický – Šulc 5/2, Kolc 4, Chyba 4, Hošic 3, Drbohlav 2, Babák, Rychna, Šebek a Dvořák 1, Ženatý, Chýlek, Kolář, Kužílek a Šebík.

Fakta – rozhodčí: J. Dolejší a J. Dvořák. Sedmičky: 4/2 – 2/2. Vyloučení: 1:5. Diváků: 240. Sled branek: 1:0, 1:3, 2:4, 4:7, 7:8, 9:7, 13:9, 13:10, 14:13, 16:14, 19:17, 19:22, 22:22, 22:23.

Další utkání sehrají hráči jičínské rezervy opět na Moravě. Tentokrát zajíždějí na půdu Litovle. Tento celek je také dost překvapivě bez bodu, stejně jako Chodov a Karviná B.⋌(mk)