I v této sestavě však hosté potají doufali na zisk alespoň bodu. Bylo jasné, že se nemohli prezentovat pohlednou házenou, hráli však účelně, jednoduše.

Machalický čaroval
Tatran Bohunice – HBC Ronal Jičín B 21:25 (12:12). Torzo jičínské sestavy mělo jasné pokyny. Co nejlépe bránit a pokoušet se skórovat z rychlých protiútoků, v útoku hrát co nejdéle. K této taktice je předurčovalo obsazení ochránců branky. Pro nemoc neodcestoval Podzimek a Chaloupka chytal dorosteneckou ligu v Zubří, proto se v brance objevil Machalický a záda mu kryl Veverka. Post brankáře byl také rozhodující pro vývoj utkání. První poločas přinesl vyrovnaný stav.

Druhý začali domácí náporem, ale opět Machalický čaroval. Pochytal ložené šance z křídel, brejků i z pivota. To domácí sráželo, naopak hosty posadilo na koně. Ti dokázali neproměněné šance soupeře potrestat. Odskočili na rozdíl tří branek (12:15) a ten si chytrou hrou drželi.

Jičín si tak odvezl oba body. Vzhledem k situaci se sestavou poněkud překvapivě, ale takový je sport. Tým bojoval po celý zápas a ačkoli se hráči nevyvarovali chyb, dokázali plnit taktické pokyny střídačky. Nepředvedli v Bohunicích nijak oslnivou hru, ale pragmatickým způsobem hru ovládli.

Lví podíl na výsledku měl Machalický, jeho úspěšnost dosáhla přes 60 procent. Střelecky se dařilo Hošicovi a Drbohlavovi, který hrál též na postu spojky. Obrovský tah na branku znovu předváděl Šebek, více se čekalo od křídel. Z těchto prostor se hosté prakticky neprosadili.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín B: Machalický, Veverka – Hošic 8/2, Drbohlav a Šebek po 6, Dvořák 4, Kolc 1, Havelka, Miĺko. Sled branek: 0:1, 2:1, 4:3, 6:5, 6:10, 8:10, 8:11, 11:11, 12:12, 12:15, 15:18, 15:22, 18:22, 18:24, 20:25, 21:25.

Nyní čeká prvoligové týmy zimní přestávka, odvetné zápasy začínají až po ME mužů v Dánsku. Jičínští zahájí 15. února ve Strakonicích. ⋌(mk)