Symbolicky tak v tomto kole dostal prostor v televizním přenosu duel mezi Jičínem a Plzní. Fanouškem západočeské házené je totiž právě autor myšlenky spolupráce Českého svazu házené a Nadace, Hynek Sladký.

Talent M.A.T. Plzeň – HBC Ronal Jičín 25:22 (13:13). Utkání se neslo v rychlém tempu, kde jedna útočná akce stíhala druhou. Už po pěti minutách to bylo 3:3. V úvodu spolu střelecky soupeřili hlavně Babák s Bečvářem, úspěšnější byl ale dlouho tým Východočechů. Ve druhé půli první třicetiminutovky byl zápas velmi vyrovnaný. Hrálo se gól na gól. Když ve 24. minutě proměnil Babák svou třetí sedmičku, bylo to 10:10. V posledních minutách poločasu pak dotahovali jednobrankovou ztrátu povětšinou Jičínští, na přestávkových 13:13 vyrovnával Drbohlav.

Hned v úvodu druhé půle šli Plzeňští do dvoubrankového vedení. Ve 43. minutě už dělily týmy čtyři branky (21:17). Jičínským se nedařilo prosazovat se na západočeskou obranu a domácí házenkáři si udržovali čtyřbrankové vedení. Sedm minut před koncem se ale Jičín dotáhl na rozdíl jen dvou branek a následně i v oslabení ukrojil z plzeňského náskoku ještě branku (22:21). Zbývalo šest minut do konce, bylo vyrovnáno a domácí lavička brala time-out.

Tonar pak dvěma rychlými brankami vrátil náskok do rukou domácích házenkářů a Motlík přispěl zkušeným zákrokem. Jičínským už se nepodařilo zvednout.
Fakta – rozhodčí: Brůna, Vostatek. Sedmimetrové hody: 1/1 – 5/5. Vyloučení: 4:3. HBC Ronal Jičín: Kurial, Machalický – T. Babák 9/5, Rychna, Král a Weintritt po 3, Naimann 2, Bareš, Drbohlav po 1, Lepieš, Kvasnička, Brchaň, M. Babák. V sobotu přijede do Jičína Přerov (18). ⋌(bv)