Vizitka
Narozena: 13. května 1993 v Ostravě. Hráčská kariéra: FBC Ostrava, Chodov, FBŠ Bohemians Praha, FBK Jičín. Největší úspěchy: Bronz z mistrovství juniorek, třetí místo v extralize žen, start v české florbalové reprezentaci žen.

Velikou měrou k dobrým výkonům družstva přispívá kapitánka, ex-reprezentantka České republiky a v současné době také spolutrenérka Gabriela Žůrková.

Jičín je zatím na sedmé příčce extraligové tabulky. Jak hodnotíte dosavadní výkony v této sezoně?
Výkony jsou v letošní sezoně oproti předešlým velmi dobré. Zapracovali jsme na tom už přes letní přípravu a řekli si, jak bychom chtěli v této sezoně hrát. Až na pár zaváhání, které jsme asi vesměs čekali, si myslím, že je sezona rozehrána dobře. V dalších zápasech to musíme jenom dále potvrzovat.

Společně s Petrem Čiháčkem působíte v roli trenérky. Jakou úlohu tedy v současném týmu máte a co jste se s týmem snažili zlepšit?
Je to pro mě celkově náročné, hraji a zároveň trénuji, takže se musím věnovat ještě všemu ostatnímu. Myslím si ale, že tahle změna byla k něčemu dobrá, protože když tu působil trenér Řehák, tak se holky bály a nevěděly co hrát. Nyní si myslím, že jim s Petrem Čiháčkem i rozumíme, takže to začínají brát a chápat. Není tam takový nátlak, jaký byl a i z tohoto hlediska byla ta změna užitečná.

Jak zatím vnímáte letošní ročník extraligy? Co vás překvapilo?
Řekla bych, že je to zatím hodně očekávané. Velmi mě však překvapil celek Bohemians Praha, který se dokázal posílit o hráčky Elite Praha. Jejich hra je hodně znát, tým se dost zlepšil a je tedy asi největším překvapením. Myslím si, že by to mohl dotáhnout i do superfinále.

Když se podíváme na tabulku, tak první čtyři týmy mají před ostatními značný náskok. Jsou podle vás skutečně o tolik lepší?
To vnímá asi každý. Většinou jsou týmy do čtvrtého místa trochu někde jinde, mají jinak přizpůsobenou hru a i větší základnu hráček, což je znát. Navíc zde spolu holky přece jenom hrají déle. My v té spodní části tabulky toto musíme dotahovat a učit se od nich. Nebude to běh na lehkou trať, ale myslím, že by se to v extralize mohlo časem dorovnat.

Vy jste do Jičína přišla před dvěma lety v zimě. Co se za tu dobu změnilo a jak to zde vypadá v současnosti?
Když jsem přišla, tak to spíše vypadalo jako rodinná zábavička. Přišlo se, odehrálo.. A holky to podle mě ani nebraly tak, že hrají extraligu a mají se tomu nějak přizpůsobovat. Za to období, co už tu jsem, začaly holky chodit více na tréninky, snaží se dřít, sledují různé zápasy, které proběhly, takže už to i berou jinak. Není to zkrátka jen tak, že se zápas nějak odehraje. V tomto se to tedy začalo posouvat, v čemž vidím velký pokrok.

Co bylo důvodem vašeho přestupu do Jičína?
V Bohemians už jsem přestala hrát, protože jsem tam měla menší konflikty, takže jsem měla vlastně půl roku pauzu. Pak už jsem přemýšlela, kam bych se mohla dál vydat. Do Jičína mě nějakým způsobem chtěli pustit a podle toho jsem se tedy rozhodla.

Zmínila jste angažmá v Bohemians, dostala jste se i do reprezentace. Jak na to vzpomínáte?
Mám dobré vzpomínky na Bohemians a i na Chodov, byly to velké zážitky. Toto se nezapomíná. V Jičíně na to nyní můžu jenom navazovat.

Jaké má Jičín cíle do letošní sezony?
Chtěli bychom postoupit do play-off. Myslím, že na to tým máme a jsme na to i připraveni. Cílem je udržet se kolem šestého, sedmého místa, abychom to play-off potvrdili.

Jaký tým má nyní Jičín?
Letos jsme sestavili družstvo celkem kvalitně, posílili jsme o Markétu Kosovou. Máme to oproti minulému roku vyvážené. V loňské sezoně jsme to lepili vinou některých zdravotních potíží. Teď máme i dost hráček a je to znát.

Jak hodnotíte svoje výkony v letošní sezoně? Máte ve své kariéře další vyšší cíle, například návrat do reprezentace?
Výkony jsou rozdílné, vždycky by to mohlo být lepší. Snažím se každý zápas odmakat a něco holkám dát. Vyšší cíle a reprezentaci úplně nezazdívám, uvidíme. Teď si to ale nedokážu představit, protože toho je všeho hodně. Dveře tomu však nezavírám.

Co například Jičínu nejvíce chybí?
Největší problém vidím v tom, že je Jičín hodně vzdálen od Prahy. Není tu taková základna, jako mají pražské kluby a konkurence je tak menší. I na tréninku je to pak znát. Každý už ví, že bude hrát a je pak těžké hráčky namotivovat. Bylo by dobré, aby do Jičína chtělo chodit více florbalistek, základna byla o nějakých pětadvaceti hráčkách a pak bychom se mohli rovnat lepším týmům.