Státní svátek 28. října v letošním roce připadl na sobotu. Pro mnohé to byl den oslav vzniku Československé republiky, pro jiné to byl den plný odpočinku. Toto však neplatilo pro kluky a trenéry FBK Jičín Elévové – Rumcajsové. Ti se v tento den vydali do Rtyně v Podkrkonoší, kde se zúčastnili florbalového turnaje.

Vyrazilo se společně autobusem, ve kterém bylo veselo, ale cesta tam ubíhala pomalu, protože se kluci nemohli již dočkat. J

V pěkné nové hale na Elévy čekali soupeři: FBC SION - DDM Nové Generace, FBŠ Všestary a Orel Rtyně v Podkrkonoší. Naši kluci se do soupeřů pustili s velkou vervou. Kmitali po hřišti, nahrávali jeden druhému a díky zdárnému zpracování míčků padaly krásné góly. Naši brankáři bránily branku celým tělem. Soupeři byli někdy ale rychlejší a tak i nějaký ten míček přistál v bráně našich kluků.

A jak celý turnaj dopadl? Byla výhra, prohra i remíza. Kluci odjížděli domů s úsměvem a s nadšením ze sportu a drželi spolu jako jedna parta.

Další turnaj, kterého se FBK Jičín Elévové – Rumcajsové zúčastní, se bude konat 11. listopadu tady v Jičíně ve sportovní hale.

Líbí se vám florbal a chtěli byste si ho zkusit? Pokud věkem (8-10 let) patříte do této kategorie, přijďte. Elévové - Rumcajsové trénují dvakrát týdně. Kontakt na trenéry je uveden na www.fbkjicin.cz.