„Vážím si podpory všech, vzkazů jsem dostal dost. Vyhráli jsme společně. Zápas jsem si užil. I díky vám jde moje jméno a české MMA nahoru,“ hlásil z Las Vegas po utkání David Dvořák, který k souboji nastupoval zahalen českou vlajkou a s bojovným výrazem ve tváři.

Tvrdé kopy

Dvořák měl zápas pod kontrolou, nenechal se rozhodit a dobře reagoval na soupeřovy výpady.
Espinosu, jenž v žebříčku byl jen o jednu příčku lepší, dostával kombinací boxerských úderů a kopů především na spodní část levé nohy. Po jednom z nich hned v úvodu souboje Američan neudržel stabilitu a upadl na zem. Postupně se ovšem duel vyrovnal a také třicetiletý soupeř na českého zápasníka několikrát přesně zaútočil.

Fortuna národní liga: FC Hradec Králové vs. Vlašim
Votroci se stávají katem soupeřů! Čtvrtou výhrou v řadě si upevnili první místo

Dominantní výkon

V závěrečném třetím pětiminutovém kole převaha Dvořáka vzrostla. Ač souboj končil s tržnou ránou pod levým okem, Espinosu několikrát zasáhl a svoji převahu zvýraznil. Dalo by se říct, že v utkání neudělal chybu.
„Byl to dominantní výkon. Dvořák ukázal, že na UFC má a dokáže tam vyhrávat,“ komentoval jeho výkon André Reinders, televizní expert a bývalý bojovník MMA.S přibývajícím koncem zápasu byly účinné opět Dvořákovy kopy, po nichž soupeř už viditelně kulhal. Ale doplatil na ně i český bojovník, po zápase musel do nemocnice. „Pálil jsem to tam, nohu jsem si dost nakopal. Sám jsem nemohl ani odejít, ale jsem v pořádku, zlomené to není,“ popsal.

O vítězi nebylo pochyb. David Dvořák vyhrál díky většímu počtu signifikantních úderů a prošel hned u všech rozhodčích, kteří mu připsali všechna tři kola.
David DvořákZdroj: Deník

GLOSA Jiřího Fejgla: Americký sen z Hradce

Spojené státy americké se vždy pyšnily: Příležitost tady dostane každý. Kdo se bude snažit, dřít, může čekat odměnu.

Zřejmě ani on sám nečekal, jak tuhle premisu naplní jeden kluk z Hradce Králové. David Dvořák, teď už potvrzená hvězda bleskově rozvíjejícího se sportu, bojového MMA.

Zápasník zvaný Hrobař vyhrál v Las Vegas (samozřejmě v USA) o víkendu svůj druhý zápas v elitní organizaci UFC, v lize přirovnávané k fotbalové Premier League či hokejové NHL.

Dvořák se v ní prosazuje – a to si pište – i díky tomu, jak složitou cestu prošlapal, než se z něj stala sportovní celebrita. Nejprve si musel prosadit MMA doma. Nedivte se jeho rodičům, že se jim to nezdálo, odmalička hrál mnohem klidnější i bezpečnější šachy…

Navíc začínal v době, kdy bylo dnes všeobecně přijímané MMA undergroundem, sportem s nálepkou pouliční rvačky. I to se změnilo, stejně jako nuzné poměry, jimiž se protloukal. Aby prorazil mezi smetánku potřeboval peníze na trénink, jídlo. Proto kopal hroby, hlídal na dálnici, trénovalhobíky ve fitku. Vyplatilo se mu to.