HCB Karviná – HCB Ronal Jičín 27:25 (10:10). Hosté se v utkání chtěli prezentovat odvážnějším výkonem, než tomu bylo ve druhém poločase předešlého domácího utkání s Lovosicemi a v úvodu duelu v Krviné byli lepším týmem. Domácí dali svou první branku až v sedmé minutě. Hosté výborně bránili a nepustili Karvinou k pořádnému zakončení, v brance Jičína výborně chytal Veverka, a tak domácí elý první poločas jen dotahovali malý náskok soupeře.

Několikrát dokonce zkoušeli i hru se sedmi hráči v poli, ale příliš se jim to nedařilo. Nástup do druhé půle ale vyšel podstatně lépe Karviné. Ta zlepšila obranu a z rychlých útoků si vytvořila uklidňující náskok. I v druhém dějství oba týmy zkoušely hru v sedmi hráčích, ale tentokrát byli daleko úspěšnější Karvinští. Vypracovali si až šestibrankový náskok (22:16), nicméně hosté se nevzdávali a dokázali koncovku zdramatizovat. Na blíž než dvě branky se ale už nedostali. Dva body tak zůstaly v Karviné.

Fakta: Rozhodčí: Frieser, Kavulič. Nejlepší střelci: S. Mlotek 6, Frančík a Plaček po 5 – Šulc 7/2, Drbohlav 6. Sedmimetrové hody: 1/1 – 2/2. Vyloučení: 3 – 5. Diváci: 537.

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín: „Odjíždíme zklamaní, protože jsme vůbec neodehráli špatné utkání a nebyli horším týmem. Nezachytili jsme však začátek druhého poločasu, kdy si Karviná vybudovala náskok při hře v sedmi hráčích. Tam dokázala zkušeně využít nabízené šance."

Radek Bartošic, trenér HCB Karviná: „Jičín chtěl hodně uspět. Hosté hráli opravdu dobře a nás vítězství stálo hodně sil, takže jsme rádi za tyto vydřené body. Myslím, že pořád máme na čem pracovat a co zlepšovat."