Na start se postavilo celkem 140 závodníků, 101 jednotlivců a 13 tříčlenných štafet. Na distancích 450 metrů plavání, 22,75 km kolo a 5,8 km běh v teplém počasí triatlonisté v každé části triatlonu urputně bojovali. Plavecká část proběhla nad jezem v řece Ohři. Nejlépe si s touto úvodní pasáží poradil teprve čtrnáctiletý Tomáš Knejzlík z Tri clubu Česká Lípa. V cyklistické části se nejlépe prezentoval Petr Cmunt, který se přehnal přes všechny soupeře a do běhu si přinesl více než půl minuty náskoku před vítězem z let 2016 - 2018 Rudolfem Coganem.

Petr Cmunt potvrdil, že je excelentním běžcem a svůj náskok neustále navyšoval. V cíli se tak objevil před druhým Holubem náskokem jedné minuty a deseti vteřin.

Pro bronz si doběhl Rudolf Cogan, který nečekaně ztratil druhé místo v závěrečném běhu. „Petr Cmunt je letos o třídu lepší závodník než já. Loni jsem ho porazil jen díky taktice. Letos jsem byl bez šance. Velkým zklamáním pro mě je, že jsem v běhu neudržel druhé místo. Na kole jsem se dost vyšťavil, když jsem se snažil udržet Cmunta,“ svěřil se po závodě Cogan.

Absolutní pořadí triatlonistů bez rozdílu kategorií: 1. Petr Cmunt (Bitters Superior Cyklolive team) 1:05:02,25, 2, Jaroslav Holub (Koloshop team) 1:06:12,5, 3. Rudolf Cogan (Aerotec) 1:07:35,98.   (po)

Barum Czech Rally Zlín 2019  cíl - Jan Kopecký
Hrdina týdne v kraji: Kopecký opanoval slavnou Barum Rally