Nesmírně důležitý zápas čeká zítra na házenkáře jičínského Ronalu. Ti po venkovní porážce v Hranicích (22:28) přivítají na domácí palubovce poslední Nové Veselí.

A vzhledem k boji o play off to bude další klíčový duel. Svěřenci kouče Mašáta v něm budou chtít napravit ztrátu z minulého utkání. Důležitost zápasu si uvědomuje i DAVID KRAHULEC, nejlepší střelec Jičínských z duelu v Hranicích. „Víme, že potřebujeme vyhrát. Veselí určitě není spokojené s dosavadními body a umístěním.

Sem přijedou se snahou bodovat, aby si udrželi aspoň malou naději na play off. Hrát se bude naplno a ani jeden tým to určitě nevypustí,“ má jasno čtyřiadvacetiletý házenkář, kterého stále mrzí porážka v Hranicích. „Nedokážu si to pořádně vysvětlit. Takový výkyv v zápase jsme ještě neměli.

Výborný začátek, ale na konci poločasu a začátku druhého jsme se nedokázali prosadit nebo neproměnili šance a Hranice využily naší neschopnosti.

Na konci se do zápasu už potom těžko vrací a otáčí výsledek,“ řekl. „Teď v sobotu chceme rozhodně odčinit špatný zápas v Hranicích a udržet se na postupových pozicích do vyřazovací části play off,“ dodal Krahulec na závěr.

SOUPEŘ NIC NEVZDÁVÁ

S devíti body poslední Nové Veselí se snaží zmátořit a vymanit se ze suterénu tabulky. „Dali jsme si postupné cíle, extraligu musíme zachránit,“ burcuje trenér Pavel Hladík, jehož tým byl vloni po desátém kole na sedmé příčce a nic na první pohled nenasvědčovalo tomu, že by se celek z Vysočiny mohl dostat do problémů. O dva měsíce později však má jeho tým po odehrání dalších šesti zápasů stejný počet bodů a klesl na poslední dvanácté místo.

Loňský nováček se v minulém ročníku po počátečním rozkoukávání stal černým koněm nejvyšší soutěže. Pro probíhající sezonu si v Novém Veselí dali za cíl postup do play-off, což se po nabytých zkušenostech nezdálo jako přehnaná meta. Jenže průběh sezony ukazuje, že mladý kolektiv je zranitelný.

Tým přitom nebyl v zimní přestávce pod nějakou dekou. Ještě před Vánoci postoupil přes Kopřivnici do finálové čtyřky. V něm pak skončil třetí, když odehrál dobré zápasy s Plzní a Lovosicemi. Ovšem v extralize jde od porážky k porážce. „V přípravě vypadalo všechno dobře, ale srazil nás první únorový zápas s Karvinou. Prohráli jsme o gól a ztratili našeho nejlepšího střelce Jakuba Štěrbu. Naposledy nám proti Frýdku-Místku v souvislosti s nepříliš povedenou hrou obrany nezachytali gólmani. Hlavně jsme ale zahodili pět sedmiček,“ vrátil se lodivod Novoveselských za dvěma „jarními“ domácími zápasy. „Situace je vážná, ale určitě nepanikaříme. Soustředíme se na tréninky a věříme, že se do konce základní části soutěže posuneme výš a extraligovou příslušnost udržíme,“ vyhlíží Hladík pozitivní zítřky, i když to v příštím zápase v Jičíně a dalším doma s lídrem extraligy ze Zubří podle papírových předpokladů na body příliš nevypadá.

„Budou to pro nás těžká utkání, ale určitě do nich nejdeme s poraženeckou náladou. Dali jsme si postupné cíle a snažíme se o zlepšení. V dalších zápasech to už musíme potvrdit také bodově,“ uzavřel své postřehy Hladík.