Závod se jel v kategorii UCI C2, a tak na startu nechyběla zahraniční konkurence. Vendula Kuntová v kategorii ženy elite podala přes nepříliš vydařený start bojovný výkon, když se dokázala propracovat zpět mezi nejlepších pět závodnic a dojela do cíle na páté příčce, kterou drží v poháru i průběžně. „Už dlouho jsem takto špatně nevystartovala, takže jsem se pak dvě kola dostávala zpátky a první čtyřka mi malinko odjela. Ale zatím má výkon vzestupnou tendenci, takže spokojenost," řekla v cíli Vendula.

Lukáš Kunt startoval podruhé v kariéře v kategorii muži elite a na prezentaci ho čekalo nemilé překvapení v podobě vysokého startovního čísla a páté řady na startovním poli. To ho zdravě naštvalo a hned v prvních zatáčkách se dokázal doslova prodrat těsně za první desítku. Tam se pak dokázal držet celý závod, když odrážel útoky za ním jedoucí pětičlenné skupiny. V posledním kole ještě zkoušel dotáhnout Slováka Glajzu, ale to se jen těsně nepovedlo. V cíli byl klasifikován jako čtrnáctý a byl velice spokojen.

„Ani nevím, jak jsem se dostal tak rychle dopředu, start byl neskutečně rychlý, ale pak už jsem se tam dokázal udržet po celý závod. Škoda drobné chybky v závěru, zariskoval jsem a jel moc velkou hranu a v traverzu mi ustřelilo kolo, jinak bych Glajzu asi dal," řekl v cíli spokojený Lukáš Kunt. Oba sourozenci by se měli představit i na „domácí" trati v Jičíně na Čeřovce, kde se jede čtvrtý díl Českého poháru v cyklokrosu již tuto neděli.   (rmk)