Házenkáři České republiky svému soupeři měli co vracet a hosté v Plzni nedostali šanci. Český tým zvítězil rozdílem sedmi branek 35:28 a připsal si tak první dva body poté, co ve středu na úvod bojů o Euro 2018 prohrál o gól na Islandu.

V sestavě České republiky opět nechyběl jičínský odchovanec Tomáš Babák, který odevzdal velmi dobrý výkon a stejně jako proti Islandu dokázal vsítit dvě branky.

Česká republika – Makedonie 35:28 (18:12). Fakta: Sestava a branky Česka: Galia, Mrkva – Hrstka 10, Bečvář 6, Jurka 4, Sobol, Horák, Kotrč 1, Stehlík, Babák 2, Linhart 3, Petrovský 6, Zdráhala, Užek 2, Landa, Říha.

Nejvíce branek Makedonie: Lazarova 9, Manaskov 8, Neloski 4. Sedmimetrové hody: 3/3 – 6/8. Vyloučení: 4:4.
„Vítězství o sedm branek je krásné. Mohlo to být ještě větším rozdílem, ale jsme spokojeni. Dali jsme do toho všichni sto procent. Publikum tady v Plzni bylo super, hnalo nás za vítězstvím. Děkujeme! Už pracujeme rok bez Filipa, přibyl nám teď Pavel Horák, který dodal obraně klid.

Nevím, jestli je Makedonie mým oblíbeným soupeřem. Je ale pravda, že v kvalifikaci se mi proti Makedoncům vždycky dařilo. Máme teď v kvalifikaci dva body z domácího hřiště, máme to dobře rozjeté, musíme to teď potvrdit na Ukrajině v dubnu," komentoval zápas jeden z hrdinů české reprezentace, brankář Martin Galia.