Červený není na Macau GP žádným nováčkem, na svém kontě má už dva starty. Teď přidá třetí a cíl je pro zkušeného jezdce jasný - vylepšit si maximum. Při premiérové účasti byl na 17. místě, vloni si o jednu příčku polepšil. Pokud by skončil v Top 15 byl by závodník ze Stračova na Hradecku spokojený.

„Určitě bych se chtěl zlepšit. Musím využít zkušenosti, které jsem načerpal v minulých letech a mohlo by to vyjít,“ říká odhodlaně Červený. Program v Macau začíná už dnes. Hlavní závod motocyklů se jede v sobotu.

Zkušenosti k nezaplacení

Mimo lepší znalosti trati využil Červený i další zkušenosti k tomu, aby dosáhl na co nejlepší výsledek. Do Číny odcestoval později než v minulých dvou letech. „Snažíme se to dobře načasovat, dříve tam bylo moc volného času, což nebylo dobře. Zaměřil jsem se na přípravu ještě doma a pokračuji v ní i na místě. Na počasí si moc zvyknout nejde. Je velké vedro a vlhko, dřívější přílet by nepomohl,“ uvedl Červený, jenž v letošní sezoně odjel celý seriál IRRC a v třídě superbiků skončil na čtvrtém místě. „Se sezonou jsem spokojený. Kromě domácí trati v Hořicích jsem dokázal všude zrychlit, takže i když jsem si výsledkově pohoršil, tak výkony jsem zlepšil,“ zhodnotil právě končící sezonu několikanásobný vítěz legendárních hořických zatáček.

Finance a doprava

Dostat se z naších podmínek na závody do Číny je rozhodně těžký úkol. Nejdůležitějším faktorem jsou finance. „Řešíme celou sezonu, jestli pojedeme. Už od léta se to začalo rýsovat. Letos tu jsem pouze s českým technikem a jedním mechanikem. Motorka s náhradními díly letí s předstihem v boxu. Domů poté jede z Číny lodí,“ přibližuje zkušený závodník náročnou dopravu na slavný závod.

Světová konkurence

V Číně se Červený střetne s nejlepšími závodníky světa. „Zase to bude hodně nadupané. Z první desítky nedorazí pouze dva jezdci. Chybět nebudou jména jako Rutter, či Hickman.“

O rivalitě

Závodu se zúčastní i konkurenti ze seriálu IRRC Danny Webb, Němec Didier Grams a Fin Erno Kostamo. „Určitě si nedarujeme ani metr, ale všichni jsme rozumní, takže uvidíme na co máme a podle toho se budeme chovat,“ řekl přední český road racingový jezdec.

Specifická trať

Na trati v Macau nejezdí jenom motorky, ale i formule a závodní auta. Kolem celé jsou svodidla a lítá se na ní neskutečně rychle.

„Žádná taková trať v Evropě není. Jede se hodně rychle a neodpočnete si ani na rovinkách, když k tomu přidáme horký a hodně vlhký vzduch, dělá to opravdu těžký závod, podobný se u nás nejezdí,“ dodal Červený.

Osmifinále Českého poháru v házené: HBC Ronal Jičin - M.A.T. Robstav Plzeň.
Jičín přehrál Plzeň a zajistil si postup do čtvrtfinále poháru