Již dnes je čeká mezinárodní turnaj v polském Glogówě, kde se rozhodně dají očekávat těžší duely. „Máme za sebou první přípravné utkání proti celku čtvrté nejvyšší německé soutěže, ve kterém jsme zvítězili 40:28.

Zápas splnil to, co jsme očekávali. Nutno říci, že to byl soupeř lehčího kalibru, ale na rozjezd a první rozehrání týmu ideální,“ řekl trenér mužstva Petr Mašát.

Jeho celek čeká již dnes první velký turnaj, v polském Glogówě, kde Jičínští změří síly s týmy nejvyšší polské soutěže. „Tamní liga je o stupínek nebo o dva výše než česká extraliga. Jsou tam fyzicky výborně vybavení hráči.

Bude to pro nás konfrontace se silnými soupeři, jenž nás prověří ve všech herních činnostech,“ vyjádřil se kouč směrem k mezinárodnímu turnaji a okomentoval nové posily, které se postupně začleňují do kádru. „Pokud budu mluvit i Liboru Horutovi a polském hráči Wolskim, tak oba přišli na pozici spojek, sledovali jsme je a víme tedy, co od nich můžeme očekávat. Zatím je krátký čas na nějaké soudy. Postupně se sžívají s kádrem a herním systémem. Budou potřebovat určitě delší čas,“ uvedl Mašát.

Účast na kvalitním mezinárodním turnaji v polském Glogówě nebude jediným turnajem, jehož se Jičínští zúčastní.

O týden později, přesně ve dnech 18. – 19. srpna, proběhne v jičínské sportovní hale tradiční domácí mezinárodní turnaj Kers Cup, kde jičínští házenkáři změří síly s Talentem Plzeň, polským Glogówem a slovenským celkem MŠK Považská Bystrica.

Malou generálkou před turnajem bude ve čtvrtek 17. srpna od 19.00 hodin přátelské utkání mezi HBC Ronal Jičín a házenkáři Považské Bystrice. Poté již bude vše směrováno na ostrý start extraligy.

Hrací program Kers Cupu 2017:

Pátek 18. srpna: HBC Ronal Jičín – Talent Plzeň (17.00), MŠK Pov. Bystrica – KS SPR Chrobry Glogów (18.45).

Sobota 19. srpna: HBC Ronal Jičín – KS SPR Chrobry Glogów (9.00), Talent Plzeň – MŠK Považská Bystrica (10.45), Chrobry Glogów – Talent Plzeň (14.30), HBC Ronal Jičín – MŠK Považská Bystrica (16.15), vyhlášení výsledků (18.00).