Vedle soudobých vozů jsou na startu i vozy historické. V rámci mistrovství ČR historických automobilů je přihlášeno pětatřicet posádek, mezi nimi i podkrkonošská dvojice Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel se Škodou 130 L/A.

„Letos se objevíme na několika vybraných soutěžích mezi historiky. „Eresa", s níž jsme odjeli tři sezóny, letos projde důkladnou repasí a její čas návratu přijde zřejmě příští sezónu," říká ex-tovární jezdec Škody Jindřich Štolfa.

Zmíněná posádka se letos již zúčastnila Historic Rally Vltava v Klatovech. „Naše pouť skončila po jedenácté erzetě. Auto se chovalo značně neklidně, doma jsem po rozebrání zjistil, že se jednalo o závadu na zavěšení ramena."

Posádka byla před svým odstoupením na osmadvacátém místě absolutně, jedenáctá v rámci mistrovství ČR a třetí ve třídě E1. Protože se na Vltavě hodnotí do MČR každý den zvlášť, nějaké bodíky si přesto připsali.

Při krumlovské soutěži čeká na posádku se startovním číslem 112, stejně jako na ostatní, šestnáct náročných rychlostních zkoušek. „Auto máme připravené a rozhodně budeme chtít opět atakovat třetí příčku ve třídě. Jsme rádi, že nám při startu pomůžou i naši sponzoři a doprovodný tým Autodílna Juřena," dodává spolujezdec Zdeněk Hawel.

Mezi soudobými vozy se největší souboj odehraje zřejmě mezi Kopeckým, Pechem, Černým, Vlčkem (vozy kategorie R5) a Dohnalem (Ford WRC).

(pv)