Závod se jel již tradičně na Masarykově okruhu v Brně, na kterém se pořádá například MS silničních motocyklů. Česká federace Spastic Handicap je organizace sdružující osoby s centrální poruchou hybnosti, rozdělených v jedenácti tělovýchovných jednotách.

Závodníci jsou rozděleni na cyklisty a tricyklisty. Tricyklisté se dělí na dvě skupiny podle stupně postižení. T1 – těžší postižení, tito sportovci mohou mít na trati doprovod, nenasednou sami na tricykl, nepostaví se do spurtu, nenapijí se za jízdy atd. Závodníci třídy T2 jsou sportovci s lehčím stupněm postižení, ne tolik limitujícím. V 16.00 se všichni startující sešli k prezentaci na okruhu. Jeli se lehce protáhnout na přilehlých parkovištích a v 17 hodin bylo mistrovství České republiky spastiků odstartováno.

Sportovci T 2 a T 1 muži jeli pět kol, ženy T 2 a T 1 objely trať čtyřikrát. Popis okruhu: délka jednoho kola měří 5 400 metrů, obsahuje celkem 8 pravých a 6 levých zatáček s nejdelší rovinkou přes půl km a náročná stoupání 7,5 procent. Trať je poměrně obtížná, velmi technická, hlavně ve střední části a závěrečném stoupání potom prověřila fyzickou zdatnost každého ze závodníků.

Vyhlášení výsledků proběhlo podle plánu. Výsledky: kategorii T2 vyhrál David Vondráček z Valdic, druhý skončil Roman Šejna a třetí Zbyněk Charvát z Vojic, všichni závodí za TJ STS Praha. V kategorii T1 se mistrem ČR stal Jiří Hindr a stříbro si vyjel Petr Berger, oba z TJ STS Praha, ovšem oba jsou rodáci z Hořic.    Spastic Handicap